Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 29. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Irány Görögország - alacsony árakkal próbálják legyőzni a gazdasági nehézségeket

Irány Görögország - alacsony árakkal próbálják legyőzni a gazdasági nehézségeket

A Görögországba utazók lehetnek az idei nyaralási szezon nyertesei.

Egyes előrejelzések szerint ugyanis a balkáni állam szállodái az alacsony (vagy a korábbiaknál alacsonyabb) árakkal próbálják majd legyőzni az elmúlt hónapok gazdasági nehézségeit, és visszacsalogatni a turistákat.

A korábbi évekhez képest jelentős árcsökkenést prognosztizál az idei szezonra a görög szállásadóknál a Tripadvisor, a világ egyik legismertebb utazási honlapja. A portál kilenc kedvelt görög desztináció árait hasonlította össze, és arra a következtetésre jutott, hogy 2012-ben szinte mindegyik üdülőhelyen csökkennek az árak a tavalyihoz képest – írja richpoi.com, amelyről a borászportal.hu számol be. A legnagyobb csökkenés Korfu esetében mutatkozik, ahol 20 százalékkal olcsóbbak a szállodai szobák. A szakportál azt jósolja, az alacsony árak komoly lökést adhatnak a görög turizmusnak, ami így akár nyertesen (vagy más gazdasági ágakhoz képest sokkal kisebb veszteséggel) is kijöhet a jelenlegi helyzetből.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének tavalyi összesítése szerint Olaszország és különösen Horvátország iránt erősödött az érdeklődés a magyar utazók körében, a repülős utaknál Görögország és Spanyolország értékesítése alakult jól, a legsikeresebb azonban Törökország volt. Az idei év egyik fontos kérdése lehet, hogy a repülőtársaságok indítanak-e járatokat Görögországba: úgy tűnik azonban, hogy több légitársaság is felvette az úticélok közé a görög nyaralóhelyeket.

A richpoi.com szerint a görög gazdasággal kapcsolatosan több bizonytalanságot is érdemes figyelembe venni az utazási döntés előtt. A görögök éppen két sorsdöntő tárgyalás vége felé járnak, amelyekkel elhárítható az államcsőd veszélye. (Az egyiket az EU-IMF-EKB trojkával folytatják a 130-145 milliárd eurós segélycsomag folyósításáról, a másikat a piaci hitelezőkkel az adósságelengedés mértékéről és ezek kimenete nagyban befolyásolja a görög gazdaság stabilitását, vagy akár az euróövezetből való kilépés lehetőségét is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.