Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Szeptember 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzat

Iskolaavató is volt a tanévnyitó Győrsövényházon

Iskolaavató is volt a tanévnyitó Győrsövényházon

Felújított iskolában tanulhatnak a gyerekek.

Tanévnyitó ünnepélyt tartottak a győrsövényházi tagiskolában hétfőn, ami nemcsak azért volt különleges, mert a gyerekek öt és fél hónap után visszatérhettek az intézménybe, hanem azért is, mert az eseményen adták át az európai uniós és hazai támogatásból, valamint az önkormányzat által előteremtett forrásból felújított épületet. Az egykori kúria több célt szolgál: otthont ad a helyi iskolának, óvodának és konyhának, valamint a Vadrózsa Waldorf Általános Iskolának és Óvodának is.

Hokstok Imre polgármester köszöntőjében elmondta: több mint 200 gyermek tölti a létesítményben a mindennapjait, így – az őket kísérő hozzátartozókkal együtt – rendszeresen mintegy félezren fordulnak meg ott. A beruházás során nyílászárócsere, részbeni tetőcsere, fűtéskorszerűsítés, padlás- és homlokzati szigetelés történt, a korszerű villamosenergia-ellátást pedig napelemek biztosítják. A Waldorf-iskola révén új járda is készült. Emellett két másik fejlesztés is megvalósult: a Pénzügyminisztérium 13 millió forintos támogatásából megújult a konyha, míg a Magyar Falu Programból elnyert ötmillió forint révén új játszótér került az óvodaudvarra.

A megújult létesítményt Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke adta át. A politikus kiemelte: fontos, hogy az iskola egyrészt szép, másrészt olyan legyen, amit könnyebb fenntartani, mert a hatékonyabb energiaellátás nem kerül annyi pénzbe, így több juthat másra, hasznosabbra. „Egy oktatáshoz kötődő épület ránézésre is példát kell mutasson, hogy felhívja a figyelmet arra, a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésére igenis van lehetőség” – jegyezte meg a napelemekre utalva.

Az eseményen a tanévet Burján Imre, az Enesei Általános Iskola új igazgatója nyitotta meg. Hokstok Imre elbúcsúztatta a győrsövényházi tagiskolából távozó Baranyai Zsuzsannát, illetve Hancz Lászlónét, aki nyugdíjasként 2019–2020-ban újra tanított, segítve az intézményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.