Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 16. 07:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Ismét elérhető az UV-sugárzás előrejelzés

Ismét elérhető az UV-sugárzás előrejelzés

Szerdától ismét elérhető az UV-sugárzás előrejelzés - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint kifejtették: a tavaszi és a nyári hónapokban visszatérő gond az erős napsugárzás okozta leégés megnövekedett kockázata. Az Országos Meteorológiai Szolgálat UV-sugárzás előrejelzése segítségével előre megtervezhető a szabadidős programokhoz kapcsolódó öltözködés, a használt védekezés módja és erőssége. Tájékozódni lehet arról, hogy hány percet lehet tölteni a tűző napon, anélkül hogy fájdalmas bőrleégéssel, illetve egyéb egészségkárosodással kellene számolni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rendszeresen kalibrált műszerekkel, folyamatosan méri az UV-sugárzás erősségét, illetve szakmailag korrekt módon előrejelzést is készít Magyarország területére. Ha az UV-sugárzás másnapra várható maximuma eléri a 7.5-ös UV index értéket legalább az ország területének 50 százalékán, ebben az esetben az UV-figyelmeztetést adnak ki.

Az UV-sugárzás mért, előre jelzett adatai, és az UV-figyelmeztetés bárki számára, ingyenesen elérhetők az OMSZ (met.hu) honlapján, illetve annak mobil eszközökre optimalizált változatán (mobil.met.hu), valamint a szolgálat Meteora alkalmazása segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.