Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2022. Május 05. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét elütöttek egy motorost

Ismét elütöttek egy motorost

Az ütközés oka az elsőbbségi szabályok megszegése volt.

Közúti közlekedési baleset történt a Mosonmagyaróvár belterületén 2022. május 3-án 17 óra 20 perckor. Egy 37 éves darnózseli férfi személygépkocsijával a Magtár utca és az Aranyossziget utca kereszteződéséhez érve úgy akart balra bekanyarodni a Magtár utcába, hogy nem adott elsőbbséget a Kühne Ede tér felől érkező 23 éves motorkerékpárosnak, így összeütköztek. A motoros a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a motorosbalesetek megelőzése érdekében a közlekedők figyelmét az alábbiakra hívja fel:

Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
Az egymás melletti motorozás semmilyen körülmények között nem ajánlott, mivel nem biztosít elég helyet a manőverezésre
A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
Fontos, hogy a motorosok úgy közlekedjenek, hogy folyamatosan jól láthatók legyenek az autók visszapillantó tükreiben, ne a holtterükben motorozzanak!
Használjon megfelelő védőfelszerelést! Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.
Gépjárművezetők, valamint motoros sofőrök esetében is a vezető baleseti okok között szerepel a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés.

Az autósok útjuk során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Vezessenek türelmesen, toleránsan, az „Elsőbbségadás kötelező”, illetve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblák szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is kivétel nélkül tartsák be!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 16:00, csütörtök | Helyi

Fehér gólya gyűrűzési program a Rábaközben

A Szanyi Gólyafesztivál után további helyszíneken is lesznek még gólyagyűrűzési programok a Rábaközben.

2024. Június 13. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Június 13. 09:00, csütörtök | Helyi

Idén is lesz sorverseny a gyerekeknek Szilsárkányban a Családi Napon

Jelentkezési határidő szombat

2024. Június 12. 16:00, szerda | Helyi

Magyarország Tehetsége a kapuvári Serfőző Hanga Niobé

Jó tanuló jó sportoló.