Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2022. Május 05. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ismét elütöttek egy motorost

Ismét elütöttek egy motorost

Az ütközés oka az elsőbbségi szabályok megszegése volt.

Közúti közlekedési baleset történt a Mosonmagyaróvár belterületén 2022. május 3-án 17 óra 20 perckor. Egy 37 éves darnózseli férfi személygépkocsijával a Magtár utca és az Aranyossziget utca kereszteződéséhez érve úgy akart balra bekanyarodni a Magtár utcába, hogy nem adott elsőbbséget a Kühne Ede tér felől érkező 23 éves motorkerékpárosnak, így összeütköztek. A motoros a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a motorosbalesetek megelőzése érdekében a közlekedők figyelmét az alábbiakra hívja fel:

Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
Az egymás melletti motorozás semmilyen körülmények között nem ajánlott, mivel nem biztosít elég helyet a manőverezésre
A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
Fontos, hogy a motorosok úgy közlekedjenek, hogy folyamatosan jól láthatók legyenek az autók visszapillantó tükreiben, ne a holtterükben motorozzanak!
Használjon megfelelő védőfelszerelést! Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.
Gépjárművezetők, valamint motoros sofőrök esetében is a vezető baleseti okok között szerepel a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés.

Az autósok útjuk során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Vezessenek türelmesen, toleránsan, az „Elsőbbségadás kötelező”, illetve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblák szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is kivétel nélkül tartsák be!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 10:00, szombat | Helyi

Ügyfélfogadási szünet a kapuvári polgármesteri hivatalban

Tájékoztató

2022. Május 20. 16:00, péntek | Helyi

A motorkerékpárosok is sokat tehetnek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében

Az elmúlt hetekben megyénk útjain nagy számban voltak érintettek motorral közlekedő járművezetők a közúti közlekedési balesetekben.

2022. Május 20. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Május 20. 10:00, péntek | Helyi

Megyei versenyen mutatták meg tudásukat a csornai ifjú tűzoltók

Győr belvárosában rendezték a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét.