Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Június 27. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ismét megnyitotta kapuit a tűzoltó tábor Sáráspusztán

Ismét megnyitotta kapuit a tűzoltó tábor Sáráspusztán

Hatvanhat gyerek táboroz az első turnusban.

Az első turnusban június 25. és június 29. között hatvanhat általános iskolás diák vesz részt a szabadidős és szakmai programokon. Július 2. és 6. között az önkéntes tűzoltó egyesületek fiataljait várják szintén ebből a korosztályból, ők hatvannyolcan lesznek.

A tábor megnyitóján Báner Attila tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a gyerekeket, akiknek kellemes táborozást kívánt, és azt kérte, hogy a pihenés mellett használják ki a lehetőséget, hogy bővíthetik tűzoltó ismereteiket.

Hétfőn a gyerekek berendezkedtek a sátrakban, megismerkedtek egymással és a tábor vezetőivel és rögtön kezdetét vették a programok. Első napon a közlekedés szabályairól hallhattak, bővültek kresz ismereteik és ezzel kapcsolatos játékos vetélkedőn is részt vehettek, majd egy rendőrmotort is megcsodáltak. Később sportoltak is, valakinek a kosarazás, többeknek a hulla-hopp karika, másoknak a foci volt kedvére. Kedden az ébresztő, a reggeli torna és sátorrendezés után játékos alaki foglalkozáson vettek részt, amit a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvéd tisztjei tartottak, úgyhogy a vigyázzállás és a menetelés is megy már mindegyiküknek. Később elkezdték az ismerkedést a tűzoltó szakfelszerelésekkel, próbálgatták a tömlők gurítását, összeszerelését, és sok kérdést tettek fel a tűzoltók munkájáról. A héten még drogprevenciós előadást is hallgatnak, majd ellátogatnak a városháza tornyába, a tűzoltó laktanyába, uszodába is mennek. Éjszakai verseny és sok-sok játékos vetélkedő vár még rájuk, hogy kiderüljön ki, miben a legügyesebb. A szakfelszerelésekkel való ismerkedés, azok használata és a tűzoltó akadálypálya nap mint nap szerepel majd a programok között.

Pénteken délután, a tábor zárónapján a gyerekek bemutatják majd szüleiknek, hogy mit is tanultak a héten a tűzoltói feladatokról, s végezetül a család együtt megtekintheti a győri tűzoltók mentési és tűzoltási bemutatóját.

Címkék: gyerek, tábor, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.