Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 27. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ismét megnyitotta kapuit a tűzoltó tábor Sáráspusztán

Ismét megnyitotta kapuit a tűzoltó tábor Sáráspusztán

Az első turnusban június 24. és június 28. között hatvanhárom általános iskolás diák vesz részt a szabadidős és szakmai programokon.

Július 1. és 5. között az önkéntes tűzoltó egyesületek fiataljai érkeznek szintén ebből a korosztályból, ők hetvenen lesznek a jövő heti táborban.

Az első heti tábort Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. A tábornok köszöntötte a gyerekeket és kellemes táborozást kívánt nekik. Mivel többen már nem először járnak a tűzoltó táborban, őket arra kérte, hogy segítsék az újonnan érkezett és főleg kicsi gyerekek beilleszkedését és arra biztatta őket, hogy a pihenés mellett használják ki a lehetőséget, hogy bővíthetik tűzoltó ismereteiket.

Hétfőn a gyerekek berendezkedtek a sátrakban, megismerkedtek egymással és a tábor vezetőivel, majd rögtön kezdetét vették a programok. Az első napon a rendőrség munkatársától egy érdekes drogmegelőzési előadást hallhattak, de kosarazásra és tollasozásra is volt lehetőségük, majd egy látványos előadást láthattak a Face Team fiatal akrobatikus kosárlabdásaitól. Kedden a katonaságról hallhatnak bővebben és játékos alaki foglalkozáson tanulhatnak menetelni a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvéd tisztjeitől. Délután a Mobilisbe látogattak, ahol érdekes kísérleteknek lehettek részesei.

A héten még az élményfürdőben is eltölthetnek pár vidám órát, de a tűzoltó szerelési foglalkozásokra is időt szakítanak minden nap, és persze szabad programra, játékos sportversenyekre is lesz lehetőségük. A táborvezetők munkáját és a gyerekek biztonságos táborozását, pihenését közösségi szolgálatukat töltő gimnazisták is segítik.

Címkék: tábor, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa