Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 05. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas vezetés a gyanú

Ittas vezetés a gyanú

Az egyenruhások megyénk útjain 1014 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést az elmúlt 24 órában, amelyek során két járművezető esetében jelzett pozitív értéket a műszer.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 86108-as számú úton, Sopron külterületén, 2022. január 4-én 12 óra 20 perckor. Egy 35 éves férfi közlekedett személygépkocsival Ágfalva felől, Sopron irányába. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, amelynek következtében autójával – a menetirány szerinti bal oldalon – az úttestről lesodródva egy vasúti felüljáró betonfalának ütközött. A balesetben a járművezető megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték. A szemle során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért egészségügyi ellátása során további mintavételről intézkedtek a rendőrök.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A járőrök Jánossomorján ellenőrizték a Béke utca felől, a Dr. Dicsőfi Endre utca irányába személygépkocsival közlekedő 51 éves helybéli férfit 2022. január 4-én 11 órakor, valamint az Óvoda utca felől, a Dózsa György utca irányába szintén személygépkocsival haladó 60 éves helybéli férfit ugyancsak január 4-én 7 órakor. Az egyenruhások mindkét sofőrrel szemben alkoholteszert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őket további mintavétel érdekében előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.