Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2022. Február 16. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Ivóvízvédelmi foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak

Ivóvízvédelmi foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak

Az Európai Unió támogatásából létrejött programra várják az érdeklődő intézményeket.

A Pannon-Víz Zrt. a mindennapi életünkhöz nélkülözhetetlen ivóvíz- és szennyvízelvezetés szolgáltatások biztosítása mellett kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, melynek segítségével erősíteni szeretnék a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet. Mindezt nem lehet elég korán elkezdeni, hisz már gyermekkorban kialakulnak a világról alkotott alapvető nézeteink.

A társaság arra törekszik, hogy minél több rendezvényen és előadáson nyújtson betekintést a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

A Pannon-Víz támogatást nyert a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat keretében, ami az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósul meg, melynek keretében ismeretterjesztő, szemléletalakító programok szervezésére nyílik lehetőség a vízbázisvédelem témakörében.

Várják óvodai és oktatási intézmények interaktív előadások tartására vonatkozó megkeresését, hogy a gyermekek részére ne csak élményként, hanem tapasztalati tudásként is megmaradjanak a programokon elhangzott hasznos információk.

A vírushelyzetre való tekintettel lehetőséget biztosítanak arra is, hogy ezek az előadások a szabad levegőn, körülbelül 20 perces időtartamban kerüljenek megtartásra. Az előadás során a gyermekek számos új ismerettel gazdagodhatnak a környezet- és vízbázisvédelem témakörében, ahol jobban megismerhetik, hogy miért kell kiemelt figyelmet fordítanunk megóvásukra, továbbá hogy a klímaváltozás mennyire befolyásolja vízkészleteinket. Megtudhatják, hogy miért fontos szennyvízelvezető rendszereink jogszabály szerinti használata, valamint hasznos tippeket kaphatnak arra, hogyan takarékoskodjunk egyik legfontosabb természeti kincsünkkel, a vízzel. A foglalkozásokon arra törekednek, hogy a fiatalokat aktívan bevonják a programba, megtekinthetik például a víziközmű terepasztalt és a víztorony maketteket is.

Amelyik intézményben szívesen látnák ezt az ismeretterjesztő előadást óvodai- illetve iskolai programjaik között, úgy bővebb információt kapnak az alábbi e-mail címen: vezerigtitkar@pannon-viz.hu!

A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják, így célszerű mielőbb megketesni az igénnyel a Pannon-Víz Zrt-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 14. 19:00, vasárnap | Helyi

57 vállalat felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás 80 százalékáért

A szénfogyasztás hét év alatt nyolc százalékkal nőtt.

2024. Április 14. 16:00, vasárnap | Helyi

Népművészeti kállítás Csornán

A kiállítást kedden nyitják meg.