Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Január 07. 09:28, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Izraelben öt évet kaphat, aki bosszúból pornófelvételt tesz közzé

Izraelben öt évet kaphat, aki bosszúból pornófelvételt tesz közzé

A kneszet hétfő este elfogadott új törvénymódosítása szerint ezentúl akár öt év börtönt is kaphat Izraelben az, aki pornófelvételt tesz közzé az interneten partnere beleegyezése nélkül.

A törvényhozás második és harmadik olvasatban is elfogadta a szexuális zaklatás megelőzését szolgáló törvény új kiegészítését, amely szerint öt évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető a „bosszúpornó”, vagyis az, ha valaki egy régebbi házi szexvideóját felteszi a világhálóra, hogy elégtételt vegyen egykori partnerén.
A javaslatot harmincegyen támogatták és senki sem szavazott ellene. Az ügy apropója az az eset volt, amikor egy férfi filmre vette szexuális aktusát élettársával, majd szakításuk után feltöltötte a Whatsup nevű alkalmazásra, és több ezer ismerősének továbbította.
Jogi beavatkozásra van szükség a "virtuális erőszak" rettenetes jelensége ellen - közölte a Jediót Ahronót című lappal Jifat Kariv, a Jes Atíd (Van Jövő) párt képviselője, aki a javaslatot benyújtotta.
"Meg kell értenünk, hogy ezeknek a képeknek és videófelvételeknek a terjesztése nem valamiféle vicc, mert tönkretehetik egy ember életét, amikor szándékával szemben pornósztárrá változtatják" - tette hozzá a politikusnő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 19:00, vasárnap | Külföld

Az ENSZ főtitkára éghajlati pokolra figyelmeztet

„Le kell térnünk az éghajlati pokolba vezető autópályáról”

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.