Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2011. November 05. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Új adó jöhet az eva helyett

Új adó jöhet az eva helyett

A Népszabadság azt írja, hogy a mostani evázók számára 'lesz egy új adónem', az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére.

A lap kormányzati körökből származó értesülése szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is.

Egyelőre nyitott a kérdés. A Fidesz–KDNP frakciószövetség hétfőn foglal állást az eva jövőjéről” – jelentette ki tegnap Selmeczi Gabriella Fidesz szóvivő, megerősítve, hogy még semmi nem dőlt el az adó jövőjét illetően. Koszorús László fideszes képviselő indítványát az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetéséről támogatja a kormány, de az ötlet több frakciótagnak sem tetszik. Korántsem elképzelhetetlen, hogy szembeszegülnek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és a kormánydöntéssel. Koszorús László azt mondta a lapnak, a frakcióálláspont kialakítása előtt nem szeretne nyilatkozni.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán kijelentette: az evát meg kell tartani. Lázár János emlékeztetett arra is, hogy szeptember elején, a Fidesz–KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: „az evának maradnia kell”. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében.

A parlament költségvetési bizottságának szerdai ülésén a fideszes honatyák a (még nem hivatalos) frakcióálláspontot követték, amikor a Koszorús-indítvány ellen szavaztak, holott a nemzetgazdasági tárca képviselője, Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár támogatta az eva megszüntetését. Aznap a kormányülésen is téma volt az adó, ott a lap információi szerint Matolcsy György határozottan érvelt a megszüntetés mellett, és a miniszterelnök sem képviselt más véleményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 19. 14:02, szombat | Belföld

Rátörték az ajtót a dílerekre - VIDEÓ

Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel a rendőrök.

2020. Szeptember 19. 12:04, szombat | Belföld

Többfelé volt talajmenti fagy hajnalban

Többfelé volt talajmenti fagy szombat hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

2020. Szeptember 19. 11:01, szombat | Belföld

Hatan meghaltak, 809-cel nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt hat krónikus beteg, és újabb 809 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 19. 06:00, szombat | Belföld

Megölte és kútba dobta lakótársát, letartóztatták

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint szeptember 12-én megölte a lakótársát, majd a holttestet egy kútba dobta