Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. November 05. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Új adó jöhet az eva helyett

Új adó jöhet az eva helyett

A Népszabadság azt írja, hogy a mostani evázók számára 'lesz egy új adónem', az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére.

A lap kormányzati körökből származó értesülése szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is.

Egyelőre nyitott a kérdés. A Fidesz–KDNP frakciószövetség hétfőn foglal állást az eva jövőjéről” – jelentette ki tegnap Selmeczi Gabriella Fidesz szóvivő, megerősítve, hogy még semmi nem dőlt el az adó jövőjét illetően. Koszorús László fideszes képviselő indítványát az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetéséről támogatja a kormány, de az ötlet több frakciótagnak sem tetszik. Korántsem elképzelhetetlen, hogy szembeszegülnek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és a kormánydöntéssel. Koszorús László azt mondta a lapnak, a frakcióálláspont kialakítása előtt nem szeretne nyilatkozni.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán kijelentette: az evát meg kell tartani. Lázár János emlékeztetett arra is, hogy szeptember elején, a Fidesz–KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: „az evának maradnia kell”. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében.

A parlament költségvetési bizottságának szerdai ülésén a fideszes honatyák a (még nem hivatalos) frakcióálláspontot követték, amikor a Koszorús-indítvány ellen szavaztak, holott a nemzetgazdasági tárca képviselője, Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár támogatta az eva megszüntetését. Aznap a kormányülésen is téma volt az adó, ott a lap információi szerint Matolcsy György határozottan érvelt a megszüntetés mellett, és a miniszterelnök sem képviselt más véleményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: