Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 12. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Újabb csapás a devizahitelesekre - 231 forinton a svájci frank

Újabb csapás a devizahitelesekre - 231 forinton a svájci frank

Kiütötték a svájci frankot kedd reggel, soha nem látott szintre kerültek a jegyzések a forinttal szemben , már a 230-as szintet is áttörték.

Az éjszakai órákban tovább romlott a nemzetközi befektetői hangulat, amely azt eredményezte, hogy ma reggel új történelmi mélypontról kezdi tehát a forint a svájci frankkal szemben a napot. Az alpesi deviza az euróval szemben már az 1,1650-es szint alatt jár.

A svájci frank izmosodása az eurozónát fenyegető hitelválsággal kapcsolatos aggodalmaknak tudható be, amelyek elérték Olaszországot és Spanyolországot is, no és a görög sztorinak is újabb és újabb fejleményei vannak, de a befektetők céltábláján most Olaszország került a fő helyre.

Az a hír sem nyugtatta meg a kedélyeket, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei esetleg megengednék, hogy az eurózóna jelenlegi pénzügyi mentőkerete a bajban lévő periféria országok államadósságából vásárolhasson, vagy hitelt nyújthasson nekik-írta a portfolio.hu. Tegnap késő este Jean-Claude Juncker, az eurozóna pénzügyminiszteri csoportjának, az Eurogroup-nak vezetője bejelentette, az uniós vezetők elkötelezettek az euró stabilitásának megőrzése érdekében, és készek lépéseket tenni az Európai Pénzügyi Stabilizációs Eszköz jelentős átalakításával, az ír, a görög és a portugál hitel futamidejének meghosszabbításával és a kamatok csökkentésével is. Olaszországról a közlemény nem tett említést.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.