Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 31. 09:03, szombat | Helyi
Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Január 1-től fizetni kell az M86-os út használatáért

Január 1-től fizetni kell az M86-os út használatáért

Fontos tudnivalók a matricavásárlásról.

Az ősszel átadott Csorna-Hegyfalu szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-os autóút, amit eddig díjfizetés nélkül használhattunk. Az M86-os út is fizetős útszakasz 2017 január 01-től, így arra csak érvényes matricával lehet felhajtani.

A hatályos jogszabályok értelmében az e-matricát mindig a díjköteles szakaszra felhajtás előtt (praktikusan az utazás előtt) kell megváltani. Az e-matrica utólagos megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot, ennek megfelelően az utólag megváltott matrica jogosulatlan úthasználatnak minősül és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után.

Az úthasználati díj megfizetése - a gépjárművek megállítása nélkül - rendszám alapján, elektronikus úton a matricaköteles útszakaszok bármely pontján ellenőrizhető.

Az ellenőrzőszelvényt (elektronikus szolgáltatás igénybevétele esetén az autópálya matrica sorszámát tartalmazó visszaigazolást) saját érdekében őrizze meg a lejárat után egy évig! A visszaigazolást nem szükséges kinyomtatnia és magánál tartania.

Autópálya matrica vásárlás esetében a pénzügyi teljesítés megtörténte önmagában még nem jelent automatikusan pályahasználati jogosultságot! Minden esetben érvényes matrica sorszámra van szükség, a jogosultsághoz!

Jogosulatlan úthasználat

Ha a gépjármű a helyszíni vagy a rendszám alapján végzett elektronikus ellenőrzéskor nem rendelkezik érvényes jogosultsággal, illetve az elektronikus szolgáltatás igénybevétele esetén a szolgáltató által küldött nyugtázó értesítéssel, abban az esetben a gépjárművezető köteles pótdíjat fizetni az ellenőrzés alá vont gépjármű díjkategóriájának megfelelően.

Úthasználattal és a matricákkal kapcsolatos problémák esetén pl.: átírás, rendszámcsere, szélvédőcsere, elveszett kártya a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Call Centere: +36 (36) 587-500 a nap 24 órájában helyi tarifával hívható

Fotó: Nif Zrt

Címkék: útdíj, autóút, M86, matrica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!