Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Június 17. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Javaslatokat kérnek a hátrányos helyzetűek segítésére

Javaslatokat kérnek a hátrányos helyzetűek segítésére

Helyi esélyegyenlőségi programot készít a csornai önkormányzat.

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 31. §-a alapján valamennyi települési önkormányzat helyi esélyegyenlőségi programot (HEP) fogad el.

A települési önkormányzat az államháztartás alrendszereiből, az európai uniós forrásokból, illetve a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból származó, egyedi döntés alapján nyújtott, pályázati úton odaítélt támogatásban csak akkor részesülhet, ha a hivatkozott törvény rendelkezéseinek megfelelő, hatályos helyi esélyegyenlőségi programmal rendelkezik.(2013. július 1.után)

A helyi esélyegyenlőségi programban helyzetelemzést kell készíteni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok - különös tekintettel a nők, a mélyszegénységben élők, romák, a fogyatékkal élő személyek, valamint a gyermekek és idősek csoportjára - oktatási, lakhatási, foglalkoztatási, egészségügyi és szociális helyzetéről, illetve a helyzetelemzésen alapuló intézkedési tervben meg kell határozni a helyzetelemzés során feltárt problémák komplex kezelése érdekében szükséges intézkedéseket.

A helyi esélyegyenlőségi programot (HEP) elfogadását széleskörű egyeztetés és közös munka előzi meg.

Ehhez a munkához,”partnerként” való közreműködését kérem.

Önkormányzatunk területén működő Kisebbségi Önkormányzat, Intézmény, Civil Szervezet, Munkahely Vezetőjeként kérem segítségét az alábbiakban:

- a felsorolt hátrányos helyzetű célcsoportokra vonatkozó helyzetelemzés kialakításának segítése az Önök által ismert adatokkal

- a felsorolt hátrányos helyzetű célcsoportok felmerülő problémáinak jelzése, a problémák, az esélyegyenlőtlenség csökkentésére vonatkozó javaslatok (néhány példa, nők visszatérése a munka világába, GYES,GYED után –a munkahely alkalmazna-e részmunkaidőben GYES,GYED–ről visszatérő nőket, lehetősége lenn-e, kialakítana-e,létrehozna-e szociális foglalkoztatásra alkalmas munkahelyeket,

- a közfoglalkoztatás lehetőségei, munkahelyteremtés,

- halmozottan hátrányos helyzetű kiskorúak, családok támogatásának lehetőségei, halmozottan hátrányos helyzetű kiskorúak felzárkóztatása, szabadidős, sporttevékenység lehetőségei

- időskorúak, egyedülállók, fogyatékkal élők helyzete, javulásának lehetőségei, elmagányosodás csökkentése,időskorú lakosság egészségmegőrzése-lehetőségek…..stb.)

A helyzetelemzés és az intézkedési terv elfogadása során figyelembe kell venni a települési kisebbségi önkormányzatok, munkahelyek, Civil Szervezetek stb. véleményét.

Kérem válaszadásával, javaslataival segítse az Esélyegyenlőségi Fórum munkáját.

(Az önkormányzat helyi esélyegyenlőségi programjának (HEP) elfogadásához szükséges úgynevezett HEP Fórum létrehozása, mely a célcsoportok megkeresésével, beérkező vélemények, javaslatok feldolgozásával, az intézkedési terv kidolgozásában vesz részt.)

Válaszát a határidő rövidsége miatt lehetőleg postafordultával juttassa el az önkormányzat címére, vagy e-mailben: polgarmester@csorna.hu címre, legkésőbb 2013. június 20-án 12.00 óráig.

Amennyiben partnerként részt kíván venni az Esélyegyenlőségi Fórum munkájában, kérem jelezze.

Közreműködésére, segítő javaslataira feltétlenül számítok.

Dr.Turi György polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 05. 13:00, vasárnap | Helyi

Nyári napközi Kapuváron

Jelentkezni a művelődési központban lehet.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.