Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 15. 09:45, hétfő | Életmód
Forrás: mti

Javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége

Javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége

Javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon, de a lakosság 26 százaléka még mindig valamilyen daganatos megbetegedés következtében hal meg - írja hétfői számában a Világgazdaság.

2006 és 2013 között 12-13 százalékos volt a javulás - részletezte a lap az Országos Onkológiai Intézet adataira hivatkozva.

Csökkent a mell-, a gyomor-, az ajak- és szájüregrák, valamint a prosztatarák miatti halálozások száma. A hererákban, a szájüregi rákban és az emlőrákban szenvedők 70 százaléka már teljesen meggyógyítható - mondta a Világgazdaságnak Kásler Miklós főigazgató.

A változás többek között az egyre modernebb sugárkezelésnek, az onkosebészet és az immunterápiás kezelések fejlődésének köszönhető.

Az intézet adatai szerint viszont emelkedett a tüdő-, a húgyhólyag- és a hasnyálmirigyrákban elhunytak száma. A tüdőrákot tekintve az Európai Unióban Magyarország vezeti a halálozási statisztikát, minden százezer lakosból 89 tüdőrákban hal meg.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint 2015-ben az összes daganatos betegségre 176,6 milliárd forintot költöttek - írja a lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.