Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Július 23. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Jegyzői tájékoztató a csornai önkormányzat rendkívüli üléséről

Jegyzői tájékoztató a csornai önkormányzat rendkívüli üléséről

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. július 15-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta és alkotta meg a filmforgatási célú közterület- használatra vonatkozó szabályokról szóló rendeletét. A rendeletalkotásra törvény kötelezte az önkormányzatot. A filmforgatási célú közterület-használat iránti kérelmet a megyei kormányhivatalnál kell előterjeszteni. A kormányhivatal hatósági szerződésben állapodik meg a kérelmezővel. A hatósági szerződés a települési képviselő-testület jóváhagyásával válik érvényessé.

Második napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a testület a Csorna Térségi Gyermekjóléti és Szociális Gondozási Társulás társulási megállapodásának módosítását. A társulási megállapodásban rendelkezni kell arról, hogy a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról mely társult tag önkormányzat alkot rendeletet. Ezt a jelenleg hatályos megállapodás nem tartalmazza. A módosítás szerint a társult önkormányzatok (Csorna, Dör, Farád, Sopronnémeti) megállapodnak, hogy a fenti tárgykörben Csorna Város Önkormányzata alkot rendeletet a társult községi önkormányzatok határozata alapján.

Harmadikként vette napirendre a testület az önkormányzat által ellátott étkeztetési feladatokra vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítését. A testület felkérte a polgármestert, hogy vizsgáltassa meg az önkormányzati étkeztetési feladatok jövőbeni ellátását biztosító szerződések összevonásának, módosításának lehetőségeit. Kerüljön megállapításra, hogy szükséges-e új közbeszerzési eljárás lefolytatása. Amennyiben igen dolgozzanak ki rá javaslatot, hogy milyen formában. Mindezen feladatokhoz jogi –közbeszerzési szakértő igénybevételét engedélyezte a Képviselő-testület. Felhatalmazta a polgármestert, hogy a közbeszerzési eljárás előkészítésében való részvételre és az eljárás lebonyolítására vonatkozóan kérjen be ajánlatokat és a legkedvezőbb ajánlattevővel kössön szerződést. Felkérte a testület a polgármestert, hogy a szeptemberi ülésen adjon tájékoztatást a felülvizsgálat eredményéről és amennyiben szükséges terjesszen javaslatot a képviselő-testület elé a közbeszerzési eljárás megindítására.

Negyedik napirendi pontban a távhő ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalást fogadott el a testület. A távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági árát miniszteri rendelettel kell megállapítani, és a rendeletet megalapozó javaslatot a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak kell minden év augusztus 31. napjáig előterjesztenie. A Hivatalnak javaslata kialakításához be kell kérnie az érintett önkormányzatok képviselő-testületének ármegállapítással kapcsolatos állásfoglalását.

A képviselő-testület a Csornahő Kft. javaslata alapján, felkérte a Magyar Energetika és Közmű-szabályozási Hivatalt, hogy a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árát, valamint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági árát megállapító miniszteri rendelet előkészítése keretében Csorna Városa esetében minimum infláció+10%-os mértékű díjnövekedést javasoljon.

Ötödik napirendi pontban a képviselő-testület a Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatói pályázatával kapcsolatos véleményezési jogkörében járt el. Az Emberi Erőforrások Minisztere által a Csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetői feladatainak ellátására meghirdetett pályázati eljárásban a Kovács Istvánné által benyújtott pályázatban foglalt vezetői program megvalósítását támogatja. A pályázat kiírója felé javasolta a pályázó 5 évre szóló intézményvezetői megbízását.

Dr. Horváth Etelkajegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.