Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 18. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Jegyzői tájékoztató a csornai rendkívüli ülés döntéseiról

Jegyzői tájékoztató a csornai rendkívüli ülés döntéseiról

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 13-i üléséről.

A képviselő-testület ülése első napirendi pontban tárgyalta a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlés Elnöke megkeresését az augusztus 19-i Szent István napi ünnepség közös megrendezésével kapcsolatban. A testület kinyilvánította, hogy a megkeresést megtisztelőnek tartja, de 2013. március 18-án hozott döntésének megfelelően Szent István napi ünnepségét 2013. augusztus 17-én, a Megyei Vadászkamara által Csorna városban rendezett Megyei Vadásznap keretei között tartja.

Másodikként tárgyalta, - jogszabályi kötelezettségének eleget téve - a települési értéktár létrehozásáról szóló előterjesztést. Mivel az önkormányzat március hónapban a Gy-M-S Megyei Közgyűlés Elnöke kérésére a Csorna városban található, létező értékekről bemutató anyagot már készített és küldött a megyei értéktárhoz, a képviselő-testület úgy döntött, hogy a települési értéktár létrehozását nem támogatja. A település értéktár működtetéséhez ugyanis vállalni kellett volna a szükséges tárgyi, pénzügyi és ügyviteli feltételeket. Az elkészített képes és szöveges bemutató anyag a következő értékeket tartalmazta: Premontrei Apátság, Pántlika Néptáncegyüttes, a csornai népi iparművész fazekasság, rábaközi perec, csornai népviselet, rábaközi hímzés.

Harmadikként tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a közbiztonság növelését szolgáló pályázat önrészének módosítását, amelyet a testület még áprilisi ülésén fogadott el.

Ezt követően tárgyalta meg és hagyta jóvá az MSZP Rábaközi Szervezetének a Premontrei Parkban való faültetésre vonatkozó kérelmét.

Ötödikként a testvérvárosi találkozókra vonatkozó pályázat benyújtásáról döntött a képviselő-testület.

Döntött a testület a belvíz elleni védekezéshez kapcsolódó vis maior pályázat benyújtásáról az előre nem látható természeti eredetű veszély miatt szükségessé váló védekezés és belvízvédelmi létesítmény helyreállítása céljából. A támogatási igény összege: 4.166 E Ft.

Utolsó napirendi pontban tárgyalta meg a testület a köznevelési intézményekkel kapcsolatos működtetési, köznevelési fejlesztési megyei terveket. A testület véleményezési jogkörében eljárva úgy döntött, hogy a Győr-Moson-Sopron Megye 2013-2018. évekre vonatkozó feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és köznevelési-fejlesztési tervét, valamint a megyei szakképző intézmények átszervezésére vonatkozó tervet tudomásul veszi. A képviselő-testület ragaszkodik hozzá, hogy az átszervezési folyamatok eredményeként olyan intézményhálózat létrehozására törekedjenek mellyel valamennyi, a városban jelenleg igénybe vehető típusú oktatás a jövőben is elérhető legyen Csornán.

Nagy Eszteraljegyző


Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.