Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2012. Január 25. 10:00, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Jegyzői tájékoztató a csornai testületi ülésről

Jegyzői tájékoztató a csornai testületi ülésről

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. január 23-i üléséről

Első napirendként a GYSEV ZRT. tevékenységéről és fejlesztési terveiről szóló tájékoztatót tárgyalta meg a testület. A tájékoztató szerint a társaság legfontosabb fejlesztése a Győr-Sopron vasútvonal kétvágányúsítására irányuló projekt I. ütemének előkészítése, a Fertőszentmiklós - Sopron országhatár vonalszakasz megújítása. A vasúttársaság a közúton lebonyolódó teherforgalom vasútra terelésére törekszik, ennek lebonyolításában nagy szerep hárul a csornai állomásra, amelynek bővítését tervezik. A Bartók Béla úti vasúti átjáróban jelenleg tapasztalható állapotokat csak külön-szintű vasúti átjáró, alul vagy felüljáró építése szüntetné meg, ez azonban csak a hosszútávon szerepel a társaság terveiben magas költségigénye miatt. Az ülésen a társaság képviselője kiemelte még az önkormányzattal való együttműködés fontosságát a lehetséges pályázati források elérése során.
Másodikként a lakbérek és lakbértámogatás megállapításáról szóló 41/2003. (XII. 29.) önkormányzati rendeletét módosította a testület. A módosítás a lakbértámogatásra való jogosultságot szabályozta újra, mivel az a 2012. január 1-jétől megszűnt helyi lakásfenntartás támogatásra épült. A módosítás szerint lakbértámogatás mértéke havi 1.000 Ft.
Harmadik napirendként módosította a testület a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 23/2004. (IV. 26.) rendeletét. A módosítást a törvényi változások tették szükségessé, adómentességet szabályoz, adóemelést azonban nem tartalmaz.
Megtárgyalta és elfogadta a testület a Margit Kórház önkormányzati biztosának jelentését. A jelentés szerint 2011. december hónapban a kórház un. kasszasöprés címén 28,3 M Ft-tal magasabb finanszírozást kapott az OEP-től, így összesen 116.114 M Ft-ot. A többletbevételből 20,3 M Ft-ot a CSORNAHŐ Kft felé fennálló, 4,8 M Ft-ot pedig a győri mosodával szembeni tartozásának csökkentésére fordított a kórház. A decemberi kiadások összege: 120,1 M Ft. Ez év elején további 38,4 M Ft támogatást kapott a kórház a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól a lejárt adósságállománya finanszírozására.
Támogatta a testület a Vilmos Park Egészségturisztikai Kft. tevékenységi körének bővítésével városüzemeltetési cég létrehozását és felkérte a jegyzőt, hogy a testület februári ülésére terjessze elő a Kft. tevékenységi körének bővítését.
Több, mint féléves tárgyalássorozat után elfogadta a testület a szélerőművek telepítésével kapcsolatos településrendezési szerződést az ENVINEA Bioenergetikai Kft.-vel. A szerződés szerint a beruházó 6 db, egyenként 2 MW teljesítményű szélerőművet kíván létesíteni az önkormányzat illetékességi területén. Amennyiben a beruházás sikerrel zárul és a szélerőműpark kereskedelmi üzemét sikerrel megkezdi közérdekű kötelezettséget is teljesít a társaság az önkormányzat javára.
Ezt követően a képviselő-testület megtárgyalta és helyt adott a Molnár TV Kft. 2011. novemberi szerződésszerű teljesítésének kivizsgálására irányuló kérelmének és eseti bizottságot hozott létre.
Döntött a testület:
- a háziorvosi, a gyermekorvosi és a fogorvosi megbízási szerződések módosításáról,
- a csornai 4. sz. fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására kiírt pályázat elbírálásáról
és új pályázat kiírásáról.
Zárt ülésen tárgyalta és elfogadta a képviselő-testület:
- a Rekultív perrel kapcsolatos ügyvédi megbízási szerződést,
- a termálkút üzemeltetéséről és a Termál-árok állapotáról szóló tájékoztatót,
- valamint, hogy a Pálmajori út, mint mezőgazdasági út fejlesztésére vonatkozó pályázat benyújtását finanszírozhatóság hiánya miatt nem támogatja.
Horváth Péter jegyző


Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 16:00, kedd | Helyi

Két ismeretlen károkozót keresnek a rendőrök

A lakosság segítségét kérik.

2021. Május 11. 15:05, kedd | Kék hírek

Bosszúból fogva tartották és ütötték-vágták

A vád szerint három férfi bosszúból egy lakásba zárt és életveszélyesen bántalmazott egy negyediket. A Fővárosi Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványozva vádat emelt most a trió ellen.

2021. Május 11. 14:05, kedd | Külföld

WHO: aggasztó a vírus indiai változata

Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

2021. Május 11. 13:04, kedd | Külföld

A vendéglátóhelyek teraszai május 19-én kinyithatnak Franciaországban

Franciaországban a vendéglátóhelyek az előzetes terveknek megfelelően május 19-én már fogadhatnak asztalonként maximum hat vendéget a teraszaikon, a belső terekben pedig június 9-étől, de csak a kapacitásuk feléig