Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 24. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Jegyzői tájékoztató a testület döntéseiről

Jegyzői tájékoztató a testület döntéseiről

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2013. január 21-i üléséről

Első napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a HANtech Zrt. tevékenységéről és fejlesztési terveiről szóló tájékoztatót. Dukai István vezérigazgató tájékoztatása szerint a 180 főt foglalkoztató társaság a tavalyi évben 3,4 Mrd Ft árbevételt ért el, amely a második legjobb árbevétel a történetük során. Jelenleg a társaság egy évre elegendő megrendelés állománnyal rendelkezik. Dr. Turi György polgármester a képviselő-testület nevében elismerését fejezte ki a társaságnak a gazdasági eredmények és a folyamatos fejlesztések miatt.

Második napirendként tárgyalta a testület az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítását. Az elfogadott módosítás szerint a jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetére – legfeljebb 6 hónapra – a jegyzői feladatokat a Gazdálkodási és Intézményfelügyeleti Osztály vezetője látja el.

Harmadikként tárgyalta a testület a Rábaköz Védelméért Közalapítvány Kuratóriumi tagjának megválasztását. A képviselő-testület a közelmúltban elhunyt Zöld Péter volt szilsárkányi polgármester megüresedett kuratóriumi helyére választotta meg Szalai Miklóst, Szilsárkány község jelenlegi polgármesterét.

Ezután döntött a képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról, amelyet tavaly decemberi ülésén – a hivatal elnevezésével kapcsolatosan - már tárgyalt, azonban a Magyar Államkincstár további módosításokra hívta fel az önkormányzatot.

Ötödikként szerepelt a napirenden a Margit Kórház Csornahő Kft. felé fennálló kamattartozása törlése iránti kérelem elbírálása. A képviselő-testület nem járult hozzá a 4,3 M Ft összegű késedelmi kamattartozás elengedéséhez, egyben felkérte a kórház igazgató-főorvosát, valamint a Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a kamat mértékében egyeztessenek.

Ezt követően tárgyalt a testület a játszótér céljára – magánszemélyek által - a csornai 3766/1. hrsz-ú ingatlanból térítésmentesen felajánlott 256 m2 nagyságú terület elfogadásáról. A képviselő-testület köszönettel vette a felajánlást, de úgy döntött, hogy nem fogadja el a felajánlott területet, mivel az nehezen megközelíthető, feltöltése jelentős ráfordítást igényel és az önkormányzat több játszótérnek alkalmas területtel is rendelkezik.

Elbírálta a testület a Csornai Koogenerációs Erőmű Kft. megvásárlásával kapcsolatos szakértői árajánlatokat és úgy döntött, hogy Busa Antal Győr, Kandó K. 13. sz. alatti lakost bízza meg a szakértői feladatok ellátásával bruttó 700.000 Ft díj ellenében.

A nyilvános ülés utolsó napirendje keretében döntött a képviselő-testület a CSORNAHŐ Kft. könyvvizsgálójának megbízásáról. A testület a társaság könyvvizsgálójának az A.K. AUDIT Könyvvizsgáló Kft. képviseletében Abdai Károlyt bízta meg 2013. január 22-től 2017. május 31-ig terjedő időszakra.

Zárt ülésen tárgyalta és fogadta el a testület a biogáz projekt előkészítési munkáiról szóló tájékoztatót.

Dr. Döbrössy Adriennjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!