Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2013. November 22. 09:36, péntek | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Jelentős utasszám-emelkedés a GYSEV-nél

Jelentős utasszám-emelkedés a GYSEV-nél

9,1 százalékkal több utas az első 10 hónapban

Az év első tíz hónapjában jelentősen nőtt a GYSEV utasainak száma. Idén január és október között csaknem 10 százalékkal több utast regisztrált a vasúttársaság, mint a tavalyi év első tíz hónapjában. A GYSEV Zrt. külön ajándékkal köszöntötte idei ötmilliomodik utasát.

A vasúttársaság utasainak száma a 2011-es évtől folyamatosan emelkedik. Az idei év első tíz hónapjainak adatai alapján felgyorsult a növekedés mértéke: január és október között 9,1 százalékkal több utas választotta a GYSEV járatait, mint az előző év azonos időszakában.A GYSEV Zrt. tavaly januártól októberig mintegy 4 millió 500 ezer, idén pedig 4 millió 900 ezer utast szállított.

A statisztikák alapján kiemelkedő adat, hogy az első 10 hónapjában 36 százalékkal emelkedett a havi bérlettel munkába járó utasok száma a tavalyi adatokhoz képest. Emellett 7 és fél százalékkal több iskolába igyekvő utas váltott havi bérletet.

- Szükség esetén új járatok indításával, a menetrendek optimalizálásával, a wifi-szolgáltatás kiterjesztésével és az utastájékoztatás modernizálásával próbáljuk elérni, hogy évről-évre több utasunk legyen. Az adatok azt mutatják, hogy az utasok értékelik munkánkat, hiszen most már harmadik éve emelkedik az utasszám a vasúttársaságunknál – mondta Lendvay Péter, a GYSEV Zrt. személyszállítási üzletág vezetője.

A vasúttársaság idei ötmilliomodik utasát virágcsokorral köszöntötte. (képünkön) A szerencsés utas kétszemélyes belépőt is kapott a szentgotthárdi élményfürdőbe, ahová a társaság az ingyenes vasúti utazást is biztosítja számára.

Címkék: GYSEV, utas, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 09. 16:00, péntek | Helyi

Tavaszi szemétgyűjtés Hövejen

A résztvevőknek zsákot, kesztyűt az önkormányzat biztosít.

2021. Április 09. 13:00, péntek | Helyi

Megkezdték Kónyban a mezőgazdasági földutak karbantartását

Alvállalkozóval és saját eszközökkel végzik a munkákat.

2021. Április 09. 09:00, péntek | Helyi

Indul a Tavaszi nagytakarítás!

Tegyél te is a természetért!

2021. Április 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Április elsejétől új háziorvosa van Győrsövényháznak, Bezinek és Fehértónak

Dr. Szücsné dr. Bircher Katalin 26 éve dolgozik orvosként.