Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 07. 19:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Jellemzően borús lesz az idő a hétvégén is

Jellemzően borús lesz az idő a hétvégén is

A hőmérsékletben nagy lesz az eltérés, néhol 10 fok körül alakulnak a maximumok, másutt akár 20 fok is lehet, vasárnap többfelé várható eső is

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken elsősorban a Dunántúlon nagy területen egész nap megmaradhat a köd. Összességében csak kevés napsütés lehet, az is főként az ország középső harmadában. Estig érdemi csapadék nem lesz, de a ködös részeken szitálás, a keleti határvidéken pedig gyenge eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között valószínű.

Szombaton reggelre kialakulnak ködfoltok. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan várható eső, zápor: délelőtt inkább a Dunántúlon, majd estefelé elsősorban az Alföldön. A minimumhőmérséklet 4-11, a maximumhőmérséklet többnyire 14-20 fok között alakul, de a Kisalföldön helyenként csupán 12-13 fok valószínű.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, keleten és középen akár zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 8-18 fokig melegszik a levegő, kelet felé lesz melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.