Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Január 29. 07:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jobban bíznak állásukban a munkavállalók, mint egy évvel korábban

Jobban bíznak állásukban a munkavállalók, mint egy évvel korábban

Többen érezték saját pozíciójukat stabilabbnak a munkahelyükön tavaly az utolsó negyedévben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor negyedéves összevetésben kissé pesszimistábbak lettek a munkavállalók

- derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián munkaerőpiaci stabilitási indexéből.
A mutató egy pontos emelkedéssel 61 pontot ért el 2015 negyedik negyedévében, 1 ponttal volt magasabb, mint 2014 azonos időszakában, de az előző negyedévhez képest 3 ponttal csökkent - közölte a biztosító az MTI-vel.

A felmérés szerint a nők optimistábban ítélik meg munkahelyük biztonságát, mint a férfiak; a fővárosiak és a diplomások a legoptimistábbak, a falvakban élők megítélése azonban romlott.

A nők körében mért 2 pontos javulással szemben a férfiaknál nem változott az index, a fővárosban élők mutatója 4 ponttal nőtt, a városban lakóké 1 ponttal, a falvakban élőké ugyanakkor éves szinten 2 pontot esett vissza.

A diplomások a legbizakodóbbak 67 pontos értékkel, a legfeljebb 8 általánost végzettek indexe azonban 9 ponttal csökkent.

A magyarországi régiókat tekintve Közép-Magyarországon és Nyugat-Magyarországon élők optimistábbak, mint az ország keleti felében élők, akiknél negyedéves szinten enyhén csökkent az index, de éves összehasonlításban 8 pontos visszaesést tapasztaltak.

Az ágazatokat vizsgálva a munkaerőpiaci stabilitási index élén 3 pontos növekedéssel a kereskedelem áll 63 ponttal. A mezőgazdaságban ahol egy éve a legoptimistább munkavállalók voltak, pedig 14 pontos esés tapasztalható - olvasható a tájékoztatásban.

A korcsoport alapján a legjelentősebb változást a középkorúaknál (40-49 év) mértek, az index 60-ról 64 pontra emelkedett, de a 18-29 év közöttiek is bizakodóbbak lettek, egy év alatt 61-ről 63 pontra, míg a 30-39 éveseknél, 63-ról 64-re nőtt az index értéke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.