Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2014. Augusztus 27. 06:00, szerda | Belföld

Jogutódláskor jár végkielégítés? – jogos kérdés

Jogutódláskor jár végkielégítés? – jogos kérdés

Jogutóddal való továbbfoglalkoztatás és végkielégítés... ezeket fejti ki egy konkrét kérdés kapcsán az onlinejogsebesz.hu. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Kedves Onlinejogsebész!

Férjem 28 éve egy építőipari Kft-nél dolgozik, idén júliusban a cég beolvasztja őket az anyavállalathoz. A tulajdonos szerint, jog folytonosággal veszi át őket, és nem változik csak a nevük, így amennyiben nem szeretne az új cégnél dolgozni, nem jár neki végkielégítés.
Igaz ez?

Válaszát előre is köszönöm!

2014. 06. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

A levelében leírt esetben, tehát ha a munkáltató jogutóddal szűnik meg, és a férjét a jogutód munkáltató változatlan feltételekkel tovább foglalkoztatja, valóban nem jár a végkielégítés.

Abban az esetben viszont, ha a munkáltató személyében bekövetkezett változás miatt a férjére irányadó munkafeltételek lényeges és hátrányos megváltozása következtében a munkaviszony fenntartása számára aránytalan sérelemmel járna vagy lehetetlenné válna, akkor járhat végkielégítés.

Azt javasolom, mielőtt a férje esetleg meggondolatlanul felmondana, keressék fel a szakszervezet jogsegélyszolgálatát, vagy erre specializálódott ügyvédet.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 14:02, szombat | Belföld

A MÖSZ arra kéri Novák Katalint, ne írja alá a szociális törvényt

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által elfogadott szociális törvényt, küldje vissza azt a parlamentnek.

2022. November 26. 14:01, szombat | Belföld

Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a MOB új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

2022. November 25. 14:51, péntek | Belföld

Kölyökkutyákat talált a NAV egy román autóban

A pénzügyőrök a 61-es számú főút Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a román kocsit, aminek átvizsgálásakor a csomagtérben hét, alig hathetes bichon jellegű kutyát találtak.

2022. November 25. 14:44, péntek | Belföld

Autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni egy ukrán férfi Záhonynál

Egyedi és új módszerrel kialakított rejtekhelyen, autókerekek felnijében próbált cigarettát becsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen