Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2011. Augusztus 15. 14:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Jöhet a svájci árfolyam-rögzítés

Gyengül a svájci frank. A forint azonban még így is 240-241 között a svájci frankkal szemben. Vélhetően ebben nagy szerepe van annak az értesülésnek, miszerint Svájc korlátozná a frank drágulását az euróval szemben.

A Sonntagszeitug értesülései szerint a svájci kormány és az ország központi bankja arról egyeztet, hogy küszöböt határoznának meg, ameddig a frank erősödhet az euróhoz képest. A hetilap értesülése szerint a svájci bank az 1,10-es euró-frank árfolyam fölött húzná meg azt az szintet, ameddig a frank erősödhetne.

Ha az 1,10-et átlépné a devizapáros jegyzése, akkor a svájci központi bank intervenciót hajtana végre. A svájci kormány szerdai ülésén kerülhet szóba a kérdés, de úgy tűnik, a piac már is reagál a hírre.

A reggeli ázsiai kereskedésben 1,12 fölött az euró-svájci frank. A svájci frank mintegy 30 százalékkal erősödött az euróhoz képest 2008 óta. Nem csoda, hogy a svájci gazdasági szervezetek és a szakszervezeti szövetségek is beavatkozást sürgetnek. Külföldön persze nagyobb vásárlóerőt képvisel egy svájci cég vagy éppen turista, csakhogy ez az erős árfolyam kezd káros hatással lenni a svájci gazdaságra.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: frank

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 14:00, csütörtök | Külföld

A béke, amiről Orbán Viktor beszél, az a tömegsír békéje

A jó hír az, hogy elméletileg létezik megoldás.

2023. Február 02. 12:48, csütörtök | Külföld

Újraindítják az erdélyi cukorgyártást a marosludasi gyár új tulajdonosai

Újraindítják az erdélyi cukorgyártást a marosludasi cukorgyár új tulajdonosai, akik a térség termesztőitől vásárolnák fel a cukorrépát - nyilatkozták az Agrointel.ro szakportálnak.

2023. Február 02. 12:45, csütörtök | Külföld

Uniós biztos: az EU további 400 millió euró támogatást nyújt Ukrajnának

2023. Február 01. 14:12, szerda | Külföld

Nem spórolnak eléggé a földgázzal a háztartások Németország legnagyobb energiaszolgáltatója szerint

Még jobban kellene takarékoskodni a földgázzal a németországi háztartásokban, a 10 százalékos fogyasztáscsökkentés túl kevés - mondta az ország legnagyobb energiaszolgáltatójának vezetője egy szerdai interjúban.