Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 27. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jolly joker üdüléskor a SZÉP kártya

Jolly joker üdüléskor a SZÉP kártya

Még tágabb lesz a második félév elejétől a Széchenyi Pihenőkártyával igénybe vehető szolgáltatások köre, és egyszerűsödik a használata is.Részben a szálláshelyeket érinti a SZÉP Kártyát szabályozó rendelet július 1-jétől életbelépő módosítása, amely szerint az ott igénybe vehető összes szolgáltatás – beleértve a félpanziós ellátást, a masszázst vagy a kozmetikai kezelést – kifizethető a plasztiklappal.

Ahogyan mostantól bármelyik alszámláról vásárolhatunk belépőt gyógyfürdőbe, illetve strandra, vagy akár szabadidős sportrendezvények, például futóversenyek nevezési vagy regisztrációs díját is kiegyenlíthetjük a SZÉP Kártya segítségével - számol be róla a Gazdasági Rádió.

„Az új lehetőségek két olyan területen is komoly elmozdulást hozhatnak, amelyek a SZÉP Kártya létrejöttének eredeti céljai között is kiemelt szerepet töltöttek be: ezek a belföldi turizmus és az aktív sportolás” – fogalmazott Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Szerinte a július 1-jétől életbelépő rendeletmódosítás az MKB SZÉP Kártya népszerűségére is jótékony hatással lehet. Amelyre egyébként sem lehet panasz: a 2011 novemberében elindult, jól működő, olcsó, könnyen kezelhető rendszer révén 112 ezer dolgozó kapott több mint 16 milliárd forintnyi juttatást a munkáltatójától. Időközben a szolgáltató partnerek is folyamatosan fedezik fel a kártyában rejlő lehetőségeket: az MKB már több mint 10 milliárd forintot fizetett ki a vele idáig szerződött 10 800 szolgáltatónak, amelyek 13 ezernél is több szolgáltatási helyet tartanak fenn.

Miközben az MKB SZÉP Kártya használói a friss statisztikák szerint leginkább vendéglátásra (67 százalék) és szálláshelyre (20 százalék) használták a keretüket, szabadidőre mindössze 13 százalékban költenek. Ez annak fényében igen különös, hogy épp ezt az alszámlát lehet a legszélesebb szolgáltatási körben felhasználni. Nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra. A nyár beköszöntével persze aktuálissá válik a kártya használata vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban, és érdemes tudni, hogy akár táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, de akár a fesztiválbelépőt és szabadtéri színházak jegyeit is ki lehet fizetni a SZÉP Kártyával.

A júliustól életbe lépő változások hatására Lehoczky László épp a szabadidő kategóriában számít érzékelhető forgalombővülésre 2013-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk