Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2011. December 07. 07:43, szerda | Külföld
Forrás: HírTv

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Jön a szláv tavasz? – Katonákat is bevetnek Moszkvában - Videó

Az orosz rendőrség újabb több száz Putyin-ellenes tüntetőt tartóztatott le. A demonstrálók azzal vádolják az orosz miniszterelnököt és pártját, hogy meghamisította a vasárnapi parlamenti választások eredményeit.

Az őrizetbe vett személyek között van egy volt miniszter is, aki mostanában Putyin egyik leghevesebb bírálójának számít. Az ellenzéki megmozdulások miatt Moszkvában rendkívüli készültséget rendeltek el. A belügyminisztérium beismerte, hogy vidékről is küldtek rendőri erőket a fővárosba, „a lakosság biztonságának szavatolására”.

Kordonnal választják szét a rendőrök a kormánypárti és az ellenzéki tüntetőket a Győzelem téren. A Putyinnal szimpatizálók zavartalanul dobolhattak, az Egységes Oroszország nevű párt ifjúsági csoportjának megmozdulását nem zavarták szét a rendfenntartók. Az ellenzékiekkel azonban nem bántak kesztyűs kézzel, tömött buszokkal szállították el a rendőrök a demonstrálókat a helyszínről, vélhetően valamelyik börtön irányába.

Rövid időre Szergej Mitrokint is letartóztatták, és be akarták tuszkolni az egyik autóbuszba, amikor végre sikerült igazolnia, hogy a moszkvai városi tanács tagja. Egy moszkvai bíróság közben 15 napos börtönbüntetésre ítélte egy másik ellenzéki politikust, és ugyanezt a büntetést kapta a legismertebb orosz blogger is.

A többek által máris „szláv tavasznak” nevezett megmozdulások miatt nem csak a rendőrök számát sokszorozták meg Moszkvában. Az orosz hatóságok az utcára vezényelték az egyik gyors reagálású katonai egység tagjait is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 15:07, csütörtök | Külföld

Több mint ötezer új beteget jegyeztek fel Ukrajnában

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó,

2021. Január 21. 13:05, csütörtök | Külföld

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg - közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 12:24, csütörtök | Külföld

Négyre emelkedett a madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma

Négyre emelkedett a szerdai madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a baleset egyetlen súlyos sérültje éjjel elhunyt a kórházban - közölték a hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 07:00, csütörtök | Külföld

Újabb csoportokat vontak be az oltás második szakaszába Romániában

A román kormány szerdai határozatában újabb társadalmi és foglalkoztatási kategóriákat sorolt a veszélyeztetett, vagy kiemelt fontosságúak közé.