Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2015. December 12. 12:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! – Vasárnap téma a gyermekmentés

Jónak lenni jó! – Vasárnap téma a gyermekmentés

A Jónak lenni jó! kampány utolsó napján, vasárnap egész napos műsorfolyamban mutatja be a közmédia a jótékonysági akció kedvezményezettjét, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot (NGYSZ) és tevékenységét

- mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az MTI-nek.
A fő helyszín a stúdió lesz, az előtérben a közmédia önkéntes munkatársai fogadják a hívásokat a beérkező adományokról. Két külső helyszínről - a Fővárosi Nagycirkuszból, valamint a fóti Lovasterápiás és Oktató Központból - lesznek folyamatosan bejelentkezések, emellett Egerbe is kapcsolnak, ahol a vízilabda-válogatott felajánlásában rászoruló gyerekek vehetnek részt rendkívüli edzésen.

A műsorfolyamban az NGYSZ önkéntes orvosai mesélnek tapasztalataikról, szó esik majd a szervezet ösztöndíj-rendszeréről, a nézők megismerkedhetnek a fővárosi Esze Tamás Gyermekotthon lakóival, valamint családok és gyermekek történeteit láthatják az "embermesékben".

A stúdióba ismert emberek, sportolók és művészek - mások mellett Kocsis Zoltán zongoraművész, Miklósa Erika operaénekes, Szervátiusz Tibor szobrászművész és Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó - érkeznek, akik szerettek volna hozzájárulni a kampányhoz és különböző felajánlásokat tettek. A kezdeményezés mellé állt 19 vidéki színház is, így többek között Balázs Péter színművész, Blaskó Balázs színész-rendező és Sárosi Kinga színművész is részt vesz a beszélgetésben.

Gyermekek is a kezdeményezés mellé álltak: Hoksz Attila táncos szólista, a Fölszállott a páva idei döntőse, valamint a 10 éves Doncsev Angéla, aki erre az alkalomra festett egy csendéletet, amelyet licitre bocsátanak.

Vasárnap három tárgyra licitálhatnak az érdeklődők: az Aranycsapat bőr focilabdájára, amelyen Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, Puskás Öcsi és Szepesi György sportkommentátor aláírása szerepel; Lewis Hamilton dedikált overálljára és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott Viktória-mintás serlegvázára, amelyen Kemény Dénes, Polgár Judit és Gyurta Dániel aláírása is olvasható.

A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű kampányában a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára folyik a gyűjtés. Az adományvonal a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az akciót. A kezdeményezést az adományvonal hívásán és az SMS-küldésen túl neves művészek és sportolók által dedikált tárgyak megvásárlásával is lehet támogatni. A fix árral rendelkező, valamint licitálható relikviákat a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon lehet megtekinteni.

Címkék: adomány, gyermekmentő,

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 09:49, péntek | Belföld

Meghalt két idős koronavírus-beteg, nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és huszonnéggyel, 4621-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

2020. Augusztus 07. 08:05, péntek | Belföld

Mintegy 4,7 millió tonna lehet az idei búzatermés

Idén mintegy 4,7 millió tonna őszi búza termett, a belföldi felhasználás általában 2,5-3 millió tonnát tesz ki, így bőven jut exportra is

2020. Augusztus 07. 07:11, péntek | Belföld

Vasárnap ünnepli fennállásának 154. évfordulóját a fővárosi állatkert

Vasárnap ünnepli fennállásának 154. évfordulóját a Fővárosi Állat- és Növénykert, az intézményben a közeljövőben látható lesz a napokban született szumátrai orángutánkölyök is

2020. Augusztus 07. 05:05, péntek | Belföld

Sok napsütés és hőség várható a hétvégén

Sok napsütés és hőség várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.