Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. December 12. 12:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Jónak lenni jó! – Vasárnap téma a gyermekmentés

Jónak lenni jó! – Vasárnap téma a gyermekmentés

A Jónak lenni jó! kampány utolsó napján, vasárnap egész napos műsorfolyamban mutatja be a közmédia a jótékonysági akció kedvezményezettjét, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot (NGYSZ) és tevékenységét

- mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az MTI-nek.
A fő helyszín a stúdió lesz, az előtérben a közmédia önkéntes munkatársai fogadják a hívásokat a beérkező adományokról. Két külső helyszínről - a Fővárosi Nagycirkuszból, valamint a fóti Lovasterápiás és Oktató Központból - lesznek folyamatosan bejelentkezések, emellett Egerbe is kapcsolnak, ahol a vízilabda-válogatott felajánlásában rászoruló gyerekek vehetnek részt rendkívüli edzésen.

A műsorfolyamban az NGYSZ önkéntes orvosai mesélnek tapasztalataikról, szó esik majd a szervezet ösztöndíj-rendszeréről, a nézők megismerkedhetnek a fővárosi Esze Tamás Gyermekotthon lakóival, valamint családok és gyermekek történeteit láthatják az "embermesékben".

A stúdióba ismert emberek, sportolók és művészek - mások mellett Kocsis Zoltán zongoraművész, Miklósa Erika operaénekes, Szervátiusz Tibor szobrászművész és Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó - érkeznek, akik szerettek volna hozzájárulni a kampányhoz és különböző felajánlásokat tettek. A kezdeményezés mellé állt 19 vidéki színház is, így többek között Balázs Péter színművész, Blaskó Balázs színész-rendező és Sárosi Kinga színművész is részt vesz a beszélgetésben.

Gyermekek is a kezdeményezés mellé álltak: Hoksz Attila táncos szólista, a Fölszállott a páva idei döntőse, valamint a 10 éves Doncsev Angéla, aki erre az alkalomra festett egy csendéletet, amelyet licitre bocsátanak.

Vasárnap három tárgyra licitálhatnak az érdeklődők: az Aranycsapat bőr focilabdájára, amelyen Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, Puskás Öcsi és Szepesi György sportkommentátor aláírása szerepel; Lewis Hamilton dedikált overálljára és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott Viktória-mintás serlegvázára, amelyen Kemény Dénes, Polgár Judit és Gyurta Dániel aláírása is olvasható.

A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű kampányában a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára folyik a gyűjtés. Az adományvonal a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 forinttal lehet támogatni az akciót. A kezdeményezést az adományvonal hívásán és az SMS-küldésen túl neves művészek és sportolók által dedikált tárgyak megvásárlásával is lehet támogatni. A fix árral rendelkező, valamint licitálható relikviákat a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon lehet megtekinteni.

Címkék: adomány, gyermekmentő,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.