Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 30. 12:00, kedd | Sport

Juhász Csaba: Sajnos nem láttuk meg a célt!

Juhász Csaba: Sajnos nem láttuk meg a célt!

A Mitropa Rally Cup hatodik futama, a Baranya Kupa volt, itt indultak Juhász Csabáék. Sajnos nem sikerült meglátniuk a célt technikai gond miatt.

Teszttel kezdődött számodra és navigátorod számara a Baranya Kupa. Hogy alakult, mennyire sikerült megtalálni a beállításokat?
- Egyáltalán nem volt jó az autó vezethetősége. Az autó a dobálós részeken le akart esni az útról. Nem volt elég egy sáv ahhoz, hogy egyenesen haladjunk. Ez a kocsi még sosem volt ilyen szörnyű, nem tudom, hogy mi az oka, de vezethetetlen volt a kocsi.

Szombaton délután Prológgal vette kezdetét a verseny. Ha jól láttam igazán látványosan közlekedtetek a Hondával. Így is tervezted? Mit szólsz a sok nézőhöz?
- Nagyjából így terveztem, jól is sikerült a prológ. Sok néző volt, aminek nagyon örülök. Sokkal jobb élmény ennyi ember előtt autózni.

A Prológ után három gyors és sajna szervizparkban való hiba feltárás következett. Miként is sikerültek a gyorsok, mi is hátráltatott benneteket a versenyben?
- A prológ után következett a klasszikus mecseki szakasz, a Camping-Árpádtető. Nagyon szeretem ezt a pályát, de már rég mentem rajta, ezért nagy izgalomban vártam a rajtot. Aztán elkezdődött egy igazi görög tragédia.
Az első gyorson ötödikben ragadta váltó, így is mentünk át az etapon a szervizig. Ott sikerült orvosolni a problémát, de sajnos csak ideiglenesen. A következő szakaszon hatodik fokozatban ragadt a sebességváltó. Valahogy sikerült eljutnunk a szervizbe, a kuplungot persze megviselte, hogy hatodikban kellett elindulni a lámpáknál. Végül a szerelők megtalálták a hiba okát: fellazult egy csavart a sebességváltón.
Csavar meghúzva, és irány újra a pálya. Sajnos addigra már rengeteg időt veszítettünk a többiekhez képest. Akik előttünk voltak, már nagyon elhúztak, így egy kicsit alább hagyott a lendületünk. Mentünk egy átlagos tempót, ami arra elég volt, hogy a mögöttünk lévőket végleg leszakítsuk magunkról.

Vasárnap hat gyors várt rátok két külön pályán. Miként tudtátok a Hondát tempóra ösztökélni az első négy gyorson? Az utolsó két gyorsra még kimentetek a szervizparkból, de sajna mért időtök már nem lett. Mi is történt?
- Vasárnap folytattuk ezt a kockázat mentes autózást. Mindenképpen szerettünk volna célba érni. A Mitropa 4. helyen álltunk, amivel elégedettek lehettünk a kezdeti sebességváltó problémák fényében. Ráadásul ezzel az eredménnyel a kétkerekes kategória dobogójára is feljöttünk volna a bajnokságban.
Aztán az utolsó előtti szakaszon a szombaton meggyötört kuplung feladta a küzdelmet. A kuplung tárcsa szétszakadt, mi pedig tehetetlenül az út szélére gurultunk.
Sajnos ezzel a kieséssel miden esélyünk elszállt az év végi jó eredmény elérésére. Így már nincs értelme a többi Mitropa futamon rajthoz állni.

Legközelebb hol indultok és milyen autóval?
- Jelenleg azon dolgozunk, hogy egy régi álom valóra válhasson számunkra: eljutni egy világbajnoki futamra.
Most ez a cél, remélem hogy sikerül elérnünk.

Köszönjük Partnereink segítségét!Az "Infovárosok hírportál hálózat", Szl Tank (Szilágyi László), Civis Solar, Bólya, Gobaldaru, DDZ Med, B-Partner&More, Mihidra Kft., NR Szoftver Kft., Black Point Kft., Magyar Ipar Kft., Vivifier.hu, Kemad, EastJob, Komplex-D, Star Holding, Nomido Madera, Lanexpert Kft., Tiszújváros Transz, Naturgold Farms, GoodStone, Olvisz 98, Baromfiudvar, Vivieszt - Med, Best -Tyre Kft., Gasztro KC, Félix Professional, Assist Trend Észak Kft., P+N Invest, Cet Star Plusz, Cet Jam, Castrol Unilub Kft, Szamsped.hu, Excel It Kft., TT Sped, Mahiti Kft., Zsomar-ker Kft., Andrezol-Net Kft., T-Forex Kft., West-Start, Vozik Balázs E.V., Hard Trans Kft., Kóródi Tamás E.V., Klima Yukon Kft., Kelet-Atlasz Kompresszor Kft., R-Pex 2000 Kft., ProDuct-Price Kft., HB Ce, Extem Line, Thermo-Ciklon, Bionly Kft., Nagy Ferenc E.V. (Munkaerőközv.), Gusto Italiano, Andrássy Üzletház, Sascamion Kft., Hernád Fólia Kft., K&K Food, Öko Trans Kft., Inter Agrowashker, Glasstone Kft., Garden Master, Márkó ÁBC, H-Euro Consult Bau Kft., ML Log Kft., FEST-GROUP, Akkusystem.hu, Kartel 97 Bt, Diákmeló Miskolc, Dr Lan Kft, DSG, TiszaBérc Kft., BSZB Invest Kft, Club Remix, Vanco Bt, Salépker EU 2000 Kft., Karcher Debrecen, Stron Bau Invest Kft., Adó-dó Plusz Kft., Phobextools, Dr. Mohácsi Ildikó - Ügyvédi Iroda.

Címkék: Juhász Csaba, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.