Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2020. November 06. 15:02, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Kabátzsebből lopott 12,5 milliót, elfogták

Kabátzsebből lopott 12,5 milliót, elfogták

A siklósi rendőrök lopás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak.

Egy beremendi férfi 2020. április 18-án tett feljelentést a rendőrségen, mert április 9. és 17. között valaki bement a házába, és a szekrényben lévő kabátja zsebéből ellopott 12,5 millió forintot - közölte a rendőrség.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a férfi nevelt lányának barátja többször is egyedül maradt az ingatlanban, majd az egyik alkalommal kilopta a pénzt a kabátból. A nyomozás során az is kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésében a fiú anyja is segédkezett, a felbujtó pedig a nő új barátja volt.

Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárman részletes beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a pénz nagy részét felélték, a felbujtó pedig azt is elmondta, hogy a pénzből autót vett, rendezte korábbi tartozásait, illetve a kábítószer-fogyasztását is ebből fedezte.

Mindhárom gyanúsítottnál felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, amelyet később a szakértői vizsgálat alá is támasztott.

A rendőrök a felbujtótól közel kétszázezer forintot, karórákat, ékszereket, telefont és egy autót is lefoglaltak.

A gyanúsítottak az eljárás során a kár teljes összegét visszautalták a sértettnek.
A 33 éves szegedi felbujtó, a 41 éves siklósi nő, valamint a 18 éves fia ellen lopás és kábítószer birtoklása miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság. Az anyát és az élettársat – tekintettel arra, hogy a fiú az elkövetés idején még nem töltötte be a 18. életévét – kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsította a hatóság.

A rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 14:09, péntek | Kék hírek

Nagy csapást mért a rendőrség egy Csorna környéki drogbandára

Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök egy kábítószer terjesztésével foglalkozó csoport tagjaira Csornán - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

2021. Február 25. 12:02, csütörtök | Kék hírek

Mobiltelefonos szerződésekkel trükköztek, csalás a vád ellenük

Csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi és élettársa, valamint anyjának lánytestvére ellen;

2021. Február 24. 07:00, szerda | Kék hírek

Karddal és más eszközökkel támadt haragosaira négy férfi

Vádat emelt négy férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

2021. Február 23. 08:00, kedd | Kék hírek

Elítélték a feleségét bántalmazó, zaklató férjet

Négy év börtönre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék - hétfőn kihirdetett, elsőfokú, nem jogerős ítéletében - emberölés kísérlete, zaklatás és más bűncselekmények miatt egy férfit, aki bántalmazta feleségét