Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2011. Október 03. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kalózok bántak el a kormányfő Twitterével

Kalózok bántak el a kormányfő Twitterével

Feltörték a thai miniszterelnök Twitteres fiókját, és a politikáját bíráló megjegyzéseket tettek fel rá.

Jinglak Sinavatra mikroblogjában vasárnapra virradóra garázdálkodtak ismeretlen internetkalózok, és a tájékoztatási minisztérium megpróbál fényt deríteni a kilétükre - közölte Titima Csaiszeng kormányszóvivő.

A miniszterelnök fiókjában legalább nyolc üzenetet helyeztek el, amelyek alkalmatlansággal vádolják kormányát, és szemére vetik, hogy urambátyám-alapon osztja el az állásokat.

Jinglak Sinavatra pártja, a Pheu Thai elsöprő győzelmet aratott a júliusi parlamenti választáson. Sinavatra lett az ország első női miniszterelnöke. Bírálói azzal vádolják, hogy ő csupán testvére, Thakszin Sinavatra bábja. A kormányfő fivérét öt évvel ezelőtt puccsal távolították el a hatalomból, és korrupcióval vádolták, illetve azzal, hogy elkeseredett, néha erőszakos konfliktusokat gerjesztett ellenlábasai és hívei között. (rá)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.