Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 04. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Kamerák is vigyáznak ránk?

Kamerák is vigyáznak ránk?

Dr Erdős István kapitányságvezető térfigyelő kamerarendszer kiépítését javasolja Csornán.

Dr. Erdős István rendőr alezredesrendőrségi tanácsos csornaikapitányságvezető tartott prezentációt a képviselőtestület tagjainak a rendkívüli testületi ülést követően. Előadásában javaslatot tett térfigyelő kamerarendszer kiépítésére Csornán.

Szerinte nagyon fontos már Csorna biztonsága, de különösen a prognózisok miatt, hogy bevezessék ezt a sok helyen bevált módszert. Csornán ez különösen fontos, hiszen a bűncselekmények 50 %-át utazó bűnözők követik el.

Ezen a térképen az látható, hogy a megye keleti része Győr és Mosonmagyaróvár között nagy lefedettséget mutat. Kapuváron és Sopronban már kevesebb a kamera, de a megye közepe, Csorna, ahol legnagyobb az átmenő forgalom, fehér folt. A városban nincs térfigyelő kamera.

Csorna város területén 2011- ben az ismertté vált bűncselekmények száma 315 volt, ebből 193-at közterületen követtek el. Az esetek több éves feldolgozása alapján megmondható, hogy melyek a legveszélyeztetettebb területek. A rendőrség saját besorolása szerint a veszélyeztetett objektumok száma 97, a veszélyeztetett területeké 18.


A virtuális kapuk a városba érkező forgalmat figyelik, a térfigyelő kamerák pedig a veszélyeztetett közterületeket. A kamerák által készített felvételekbe szigorú szabályok szerint kizárólag az erre felhatalmazott rendőrök nézhetnek bele, és kizárólag bűnügyekben.
A kamerarendszer előnyei: hatékonyabb bűnmegelőzés (számok igazolják, hogy azon településeken, település részeken ahol ilyen eszközt alkalmaznak csökkent az elkövetett bűncselekmények száma), javuló bűnfelderítés (A jó minőségű kamerafelvételek segítségével számos elkövetőt sikerült beazonosítani, valamint bűncselekmények elkövetését bizonyítani), alakosság biztonságérzetének erősödése.
A rendőrségnek erre nincs pénze, de azt kéri az önkormányzattól, hogy a költségvetés előkészítésekor ezzel is számoljanak. Az általa tett javaslat egy szakmailag ideálisnak tekinthető változat. Ha anyagiak híján az önkormányzat ezt egy lépésben nem is tudja megtenni, érdemes ütemezve is nekiállni. Már az elején bizonyítja pozitív hatását, és több évre elosztva talán vállalható terhet jelent. Ismeretei szerint sok városban a helyi vállalkozásokkal összefogva valósították meg a beruházást.- mondta tájékoztatója végén a rendőrkapitány.

Címkék: csorna, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei