Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 18. 07:23, péntek | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, MTI

Kapuvár térségére már piros riasztást rendeltek el

Kapuvár térségére már piros riasztást rendeltek el

Huszonhat út járhatatlan a Dunántúlon. fotó: Tóth Gábor

Huszonhat út vált járhatatlanná a hóátfúvások miatt a Dunántúlon, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy ezeken a területeken senki ne induljon útnak. Elzárt település nincs az országban.
A szervezet péntek reggeli tájékoztatása szerint az erős szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat az úttestre a Dunántúlon, így Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében összesen 26 útszakasz járhatatlan.

Tucatnyi alsóbbrendű út járhatatlan Győr-Moson-Sopron megyében, de minden településre el lehet jutni – közölte az MTI érdeklődésére péntek reggel a Magyar Közút megyei ügyelete.

(Az infoRábaköz információi szerint Acsalag és Földsziget jelenleg megközelíthetetlen.)

Csorna, Fertőszentmiklós és Mosonmagyaróvár környékén vannak a járhatatlan szakaszok. A főutakon, ha a megszokottnál lassabban is, de lehet közlekedni, nehézséget egyedül a 83-as út Tét és Tétszentkút közötti szakaszáról jelentettek.

Győr-Moson-Sopron megyében lezárták a Sopronnémeti-Magyarkeresztúr, a Páli-Vadosfa, a Páli-Edve, az 1-es főút-országhatár (Albert Kázmér-puszta), a Hegyeshalom-Bezenye, a Balf-Fertőrákos, a Cirák-Beled, az Iván-Simaság, a Vitnyéd-Csapod, az Újkér-Szakony, a Nemeskér-Egyházasfalu, a Kópháza-Harka és a Lövő-Sopronhorpács közötti útszakaszt.

A fő- és mellékutak Győr-Moson-Sopron, Veszprém, valamint Vas és Zala megyében többfelé hókásásak, latyakosak, hóbordásak, a mellékutak havasak, nehezen járhatók. Az eddig lehullott hó mennyisége átlagosan 30-40 centiméter - tudatták.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a hóátfúvásos térségekben semmiképpen ne induljanak útnak. Mint írták, a Dunántúl több területén is téliesek az útviszonyok. A társaság azt kéri a járművezetőktől, hogy fokozott figyelemmel, a sebesség megfelelő megválasztásával közlekedjenek, és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, továbbá tartsanak maguknál hóláncot.
Jelezték, hogy telefonos (06-1-336-2400) és internetes Útinform-szolgáltatásuk folyamatosan tájékoztat az aktuális útviszonyokról.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma reggel 6 órakor Kapuvár térségére a mai napra harmadfokúra emelte a riasztást, így ott már piros riasztás van érvényben. A csornai kistérségre továbbra is a másodfokú, azaz narancs riasztás van érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.