Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 17. 21:13, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Kapuvár vendége volt az indiai nagykövet

Kapuvár vendége volt az indiai nagykövet

Hámori György kapuvári polgármester meghívására Kapuvárra érkezett Gauri Shankar Gupta India magyarországi nagykövete.
A program a nagykövet és polgármester tárgyalásával vette kezdetét a Városházán.
A közös ebéd után a nagyköv

Dr. Benedek Zoltán kórházigazgató és Dr. Horváth István osztályvezető főorvos ismertette meg a vendéget az egyedülálló kapuvári szénsavgázfürdő-terápiával, és bemutatták a vendégnek az Európai Unió támogatásával épített, áprilisban induló új épületszárnyat is.
A kórházlátogatás után sajtótájékoztatóra került sor a városháza tárgyalótermében.
Hámori György polgármester köszöntötte a nagykövet urat és a sajtótájékoztató résztvevőit.
Megköszönte a nagykövet úrnak, hogy elfogadta a meghívását, és ellátogatott Kapuvára.
- Építő jellegű megbeszélésre került sor köztünk. Bemutattam a várost, a város lehetőségeit, különösen tekintettel a Kapuvár jövőjét meghatározó szénsavgáz-fürdőre. Országunknak Indiával jó a kapcsolata, náluk is fejlett a természetgyógyászat, így a kapcsolatunk fejlődésének főiránya ez a terület lehet az informatika, az autóalkatrész gyártás és a gyógyszeripar mellett- mondta Hámori György polgármester.
A nagykövet úr mindenkinek tiszteletét fejezte ki, és megköszönte a meghívást, melynek szívesen és szeretettel tett eleget.
- A nagyszerű ebéd után tartott kórházlátogatáson a szénsavgázfűrdő-terápiával történő gyógyítás lenyűgözött, én is hiszek a természetes gyógymódokban, mint azok az emberek, akik itt kezeltetik magukat. A havonta meggyógyuló több mint száz ember, illetve az előjegyzés alatt álló gyógyulni kívánó ezer beteg bizonyítéka ezen gyógymód életképességének. India területén is nagy szerepe van a természetes gyógymódoknak. A két ország törekvéseiben párhuzamot látok, és ezen a területen gyümölcsöző együttműködést lehetne kialakítani- emelte ki az együttműködés területei közül a nagykövet.
A megbeszélésen megállapodtak abban, hogy Kapuváron konferenciát tartanak a természetes gyógymódokról, és ez lehetőséget biztosít az indiai gyógyászat alapjainak a megismerésére is.
- Hámori György polgármester személyében kedves, aktív és a városa fejlesztéséért tenni akaró polgármestert ismertem meg, ami biztosítékot jelent a közös, hosszabb távú gyümölcsöző együttműködésre- fejezte be tájékoztatóját Gauri Shankar Gupta nagykövet.
A nagykövet és a polgármester válaszolt a sajtó képviselőinek kérdéseire melyből kiderült, hogy a felek még ez évben találkozni fognak. Kapcsolatukból pedig minkét fél részére tőkét kívánnak kovácsolni.

A sajtótájékoztató után a kapuvári Movement Dance School modertánc bemutatóját tekintette meg a Rábaközi Művelődési Központban Kapuvár vendége, a csupa szív fiatalok pergő táncát elismeréssel nyugtázta. A program a műsor végeztével közös fotózással zárult.

Az InfoRábaköz által a találkozóról készített fotósorozatot megnézhetik ide kattintva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?