Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Május 17. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: KAEG Zrt

Kapuvári erdész nyerte a Kisalföldi Erdőgazdaság háziversenyét

Kapuvári erdész nyerte a Kisalföldi Erdőgazdaság háziversenyét

Ő indulhat az év erdésze címért az országos versenyen.

A 2018. évben a DALERD Zrt. rendezi az Országos Erdészeti Egyesület által évente kiírt, „Az év erdésze” megtisztelő címért folyó nemes versengést. Ezen két fordulós megmérettetésen az erdőgazdálkodásban dolgozó (felsőfokú erdészeti képesítéssel nem rendelkező) erdésztechnikusok vehetnek részt.Az első fordulót az erdőgazdasági részvénytársaságok rendezik, és az egyes helyi versenyek legjobbjai kerülnek a második, országos fordulóba. Itt a magánerdőgazdálkodók kiválóságaival kiegészülve küzdenek a „Év erdésze” címért. A viadal fő célja – a kiíró megfogalmazása és szándéka szerint – az erdész szakma múltban kivívott magas társadalmi elismertségének régi fényéhez segítése, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása és a szakmát művelők közötti barátságok erősítése. Mindezek érdekében nagyon komoly szakmai tudást feltételező versenyprogramot állítanak össze évről évre, hisz az erdészszakma elméleti kérdéseitől a trófeák bírálatáig kell a részvevőknek bizonyítaniuk.

A Kisalföldi Erdőgazdaságban a helyi „válogató” helyszínét idén a jánossomorjai erdészek a hanságnagyerdei erdészházban és a környező erdőkben biztosították 34 erdész számára.

Az immár hagyományosnak mondható verseny szervező házigazdái mindent megtettek a verseny gördülékeny lebonyolításáért; jól előkészített, gondosan megtervezett, jó hangulatú esemény volt.

Pap László, az állami erdőgazdaság vezérigazgató helyettese a háziversenyen legjobb teljesítményt elérők munkáját emlékplakettel és ajándékutalvánnyal köszönte meg.

A helyezettek:

5. Dénes Tibor (Ravazdi Erdészet)

4. Rosta Attila (Kapuvári Erdészet)

3. Nagy János (Kapuvári Erdészet

2. Bári Károly (Jánossomorjai Erdészet)

1. Szukhentrunk Imre (Kapuvári Erdészet)

Tehát az első helyezett, a KAEG Zrt. 2018. Év Erdésze, Szukhentrunk Imre kerületvető erdész lett, aki elnyerte azt is, hogy a KAEG Zrt.-t képviselheti az országos erdészversenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?