Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Május 24. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Kisalföldi Erdőgazdaság

Kapuvári erdészek lettek a megye legjobbjai

Kapuvári erdészek lettek a megye legjobbjai

Az év erdészei a megyében.

Az idei évben is megrendezték a „Év Erdésze Verseny” házi előválogatóját a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-nél. Ezen verseny lebonyolítását 2024-ben a Jánossomorjai Erdészet kapta meg, amit Lóvári vadászház környékén szerveztek.

Vaczurka István vezérigazgatóhelyettes és Bors László igazgató rövid és lelkesítő nyitóbeszédükben ismertették a teljesítendő 6 versenyszámot, azok helyszíneit, a pontszerzés formai követelményeit. Kiemelték, hogy bár egyéni versenyről van szó, ez mégis jó alkalmat nyújt az erdészetek közötti kapcsolatok ápolására is.
E gondolatok után csapatokra oszlott a társaság, kalapból kihúzott sorszámok segítségével, ezzel biztosítva a név nélküliséget és sportszerűséget a megmérettetéshez.

Az első állomás minden csapatnak ugyanaz volt, egy írásbeli teszt, amely az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó kérdéseket tartalmazott. A főbb témakörök természetesen az erdőművelés, erdővédelem, fahasználat voltak, de a belső szabályzatok, az erdészeti biztonsági szabályzat és a tevékenységünkhöz kötődő jogszabályok egyaránt terítékre kerültek.

Az első feladatot követően az erdészek nekivágtak a maradék 5 próbatételnek is:
- Famagasság és fatérfogat becslés
- Gyérítés jelölés
- Növényfelismerés
- Lövészet
- Távolságbecslés és trófeabírálat

Itt már kisebb csoportokra osztották a társaságot és a kiosztott ütemtervnek megfelelően váltották a helyszíneket egymás között.

Míg a pontösszesítés és az ebéd kiforrta magát, addig a résztvevők a vadászházban foglaltak helyet, ahol a hagyományokhoz híven megtörtént az előző vadászati év kiértékelése, és elhangzott idei évre megfogalmazott célok sikeres teljesítéséhez szükséges útmutatás is.

Az étkezést már csak egy, de annál sokkal lényegesebb téma előzte meg: az „Év Erdésze – 2024.” házi előválogató versenyének eredményhirdetése. Az idei év győztese rendkívül magabiztos előnyre tett szert, az őt követő versenytársak már közelebb álltak egymáshoz a pontszámok tekintetében.

A címvédő Mogyorósi Zsolt (Győri Erdészet) idén 200 pontot gyűjtött, ezzel a harmadik helyet szerezte meg.
A dobogó második fokára Sipőcz Ádám (Kapuvári Erdészet) állhatott fel.

A KAEG Zrt. Év erdésze pedig Horváth Flórián (Kapuvári Erdészet) lett, 233 pontos összesített eredménnyel, ígyő képviseli a KAEG Zrt-t a következő, országos megmérettetésen!

Hivatásos vadászok versenye
Május 17-én zajlott Győr-Moson-Sopron Vármegye hivatásos vadászainak versenye a KAEG Zrt. Magyalosi lőterén.
Az országos verseny megyei fordulóján komplex szakmai feladatsort kellett megoldaniuk a résztvevőknek. A versenyszámok között volt feleletválasztós tesztsor, állathang-, sziluett és röpkép-, fa-és cserje felismerés, kaliber azonosítás töltényhüvely alapján. Ezen kívül sebzések felismerése lőjelek alapján, trófeák bírálata és egy szituációs lövészet (védett, nem védett azonosítás, és bukócélok) szerepelt a feladatok között.
A legtöbb pontot és ezáltal a győzelmet Horváth Flórián nyerte el a KAEG Zrt. színeiben.
Második helyezett lett Nagy Gergely, míg a harmadik legjobbnak ezúttal Füleki László bizonyult.
Horváth Flórián egyedülálló teljesítményt nyújtva idén az Év erdésze megyei győztese is, így ő képviseli majd a a megye erdészeit és hivatásos vadászait az országos versenyeken.

Horváth Flórián a hivatásos vadászok megyei versenyén a dobogó legmagasabb fokán

Címkék: erdész, vadász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 16:00, vasárnap | Helyi

Legyél te a Bősárkányi Warrior bajnoka!

Jelentkezőket várnak a falunapi megmérettetésre.

2024. Június 16. 13:00, vasárnap | Helyi

Akarsz nyáron erdei lovastáborba menni?

Napközis és bentlakásos tábor is választható.

2024. Június 16. 09:00, vasárnap | Helyi

Június 22-től változások lesznek az autóbusz menetrendben

Mutatjuk a Rábaközt érintő változásokat

2024. Június 15. 16:00, szombat | Helyi

Ne csodálkozzon, ha nyáron verset hall a csornai vasútállomáson

Vers a peronon.