Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 14. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Castrum Sc Kapuvár

Kapuvári ezüst és bronz az Európa bajnokságon

Kapuvári ezüst és bronz az Európa bajnokságon

A képen a versenyzők a bajnoki érmekkel.

A hétvégén Kielcében (Lengyelország) rendezték a 2017-es év U16, U22-es Shinkyokushin Európa Bajnokságot. A Castrum SC Kapuvár versenyzői ismét kitettek magukért. A hazai kvalifikációs versenyen az egyesület két sportolója harcolt ki indulási jogot. Életük első U22-es nemzetközi versenyén szépen szerepletek, Európa bajnoki érmekre váltották a kvótát.Végerbauer Roberta ezüst-, Pantelics Bence pedig bronzérmet harcolt ki a súlycsoportjában.

A női nehézsúlyban induló Végerbauer Robertát a döntőben csak a hosszabbítást követően bírói döntéssel sikerült megállítania egy ukrán versenyzőnek. Roberta így ezüstérmet vívott ki magának.

A férfi -70 kg-os kategóriában Pantelics Bence menetelését sajnos már a negyeddöntőben keresztülhúzta egy lengyel versenyző. Két egymást követő - szabálytalan - fej ütéssel KO-zta a kapuvári fiút. Bence orvosi ápolásra szorult, ellenfelét a súlyos szabálytalanság miatt leléptették. Az orvosok viszont nem engedték Bencét tovább küzdeni, így a „MOL Tehetség Programban” résztvevő sportoló élete első U22-es versenyén bronzérmet szerzett.

- Nagyon elégedett vagyok versenyzőim nemzetközi szereplésével. Örülök, hogy a minőségi védőfelszerelések ismét bizonyítottak, és Bence fiam nem szenvedett maradandó sérülést. Ez a tökéletesen megszervezett Európa Bajnokság magasra helyezte a mércét hazánknak, mivel 2018-ban Budapesten kerül megrendezésre ugyanez az Európa Bajnokság, ahol remélem még ennél is szebb eredményeink születnek. Egy biztos, keményen megdolgoztak ezekért a kupákért, és jár nekik az év végi pihenő. A többiekkel folytatjuk a készülést, mert egy hónap múlva Németh Veronikával Oroszországban, a KWU Világbajnokságon igyekszünk majd helyt állni. Támogatóinknak pedig ismét köszönöm, hogy segítenek bennünket, és biztos támaszaink a versenyek során! – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője

Az Európa Bajnokságon Pantelics Bence Shihan Szabó Tamástól az SHSZ (Shinkyokushin Harcművész Szövetség) elnökétől átvehette a Japánból érkezett Dan diplomáját, és nevével hímzett fekete övét. (lenti képünk)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.