Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 02. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Karl Erik Böhn szerint a Győr Európa legerősebb csapata

Karl Erik Böhn szerint a Győr Európa legerősebb csapata

Tegnap, a német Buxtehuder SV és a román Oltchim Valcea meccsével (24–20-ra nyertek idegenben a románok) kezdetét vette a női kézilabda Bajnokok ligája 2011–2012-es kiírása.

A főtáblán ezúttal egy magyar csapatért, a sorozatot holnap a dán Randers otthonában kezdő, a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó Győrért szoríthatunk. Esélylatolgatás, vélemények – minden, amit az aktuális sorozatról tudni kell.

A női Bajnokok Ligája lebonyolítása nem tartalmaz eget verő újdonságot. A 12 kiemelt csapathoz egy-egy csatlakozott a négy selejtezőcsoportból (ebben a fázisban szállt ki a tavaly még BL-résztvevő Debrecen), és a tizenhat együttes négy hatmeccses, körmérkőzéses csoportban dönt a középdöntőbe jutásról.

A kvartettek első két helyezettje kerül a legjobb nyolc közé, míg a csoportharmadikok a KEK-ben folytathatják. A kétszer négycsapatos, ugyancsak hatmeccses, körmérkőzéses középdöntő sorsolása irányított: mindkét négyesbe két csoportelső és két csoportmásodik kerül, és azok az együttesek, amelyek már a csoportkörben is együtt játszottak, nem kerülhetnek össze. A középdöntő csoportjainak első helyezettjei a másodikokkal vívják az oda-vissza vágós elődöntőt, majd a győztesek a döntőt.

Egetverő újdonságot az jelentene, ha a Győr – története során először – elhódítaná a legrangosabb nemzetközi serleget. Erre minden esélye megvan a nyáron alaposan megerősített magyar bajnoknak, és Görbicz Anita nem is titkolja, hogy a végső győzelem a céljuk.

„Nem szeretnék jósolni, mert az utóbbi években többször mondtam, hogy szerintem megnyerhetjük a trófeát, aztán sosem jött be. Most csak annyit jegyeznék meg, hogy sokat dolgozunk a sikerért, és azon leszünk, hogy meglegyen" – fogalmazott az irányító.

Úgyhogy a jóslásról ennyit. Azt viszont Görbicz is megerősítette, hogy a nyáron érkező három világklasszissal, Heidi Lökével, Andrea Lekiccsel és Jovanka Radicseviccsel még félelmetesebb lett az eddig sem gyenge csapat.

A magyar női válogatott norvég szövetségi kapitánya (nem mellékesen Heidi Löke férje), Karl Erik Böhn még Görbicznél is határozottabban beszélt a magyar bajnok esélyeiről, illetve mindegyik csoport kapcsán elmondta véleményét a Nemzeti Sportnak.

„A szereplőket végignézve az első kvartettből a Buducsnosztot és a dán Midtjyllandot várom a nyolc közé, bár a Byasen sötét ló lehet. A B-csoportban a Larvik esélyes, de meg kell szenvednie a Viborggal, és a másik két csapat is odaérhet. A Győr alighanem megnyeri a csoportját, bár ha valahol, Dániában meglephetik, másodikként pedig minden nehézség ellenére a Hypót várom, ha szoros csatában is. A halálcsoportban a Valcea mellett inkább a Volgograd az esélyes, mert Oroszországban nagyon nehéz nyerni" – fogalmazott a szakember.

„Ami pedig a végelszámolást illeti, a játékerő alapján a Győr a legjobb, ha nem pártol el tőle a szerencse, elhódíthatja a BL-trófeát. Sok erős csapat van, amely jó napot kifogva megszoríthatja, de az ETO a legnagyobb esélyes" – tette hozzá Böhn.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.