Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 09. 07:43, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Kartelleztek a vasúti cégek?

Kartelleztek a vasúti cégek?

Milliárdos büntetéssel fenyeget több magyar és egy osztrák állami tulajdonú vasúti kargócéget egy váratlanul újjáéledt versenyhivatali eljárás. A GVH versenytanácsa hamarosan tárgyalja az ügyet.

Január 19-én tárgyalja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a 3/2008 ügyszámon indult eljárást. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, további információt nem áll módunkban adni – ezt a választ adta a hatóság a Magyar Nemzetnek arra a kérdésre, valóban folytatódik-e a milliárdos büntetést kilátásba helyező eljárás az állami tulajdonú magyar és osztrák kargócégekkel szemben.

A GVH szerint a vállalkozások erőfölényükkel visszaéltek és kartelleztek. Ezen kívül még azt is valószínűsítették, hogy a MÁV és a MÁV Cargo – kihasználva kizárólagos jogosultsági pozícióikat – befolyásolták az ukrán–magyar határkeresztező vasúti áruforgalom piaci versenyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány fontosnak tartja a NATO megerősítését, de kölcsönös tiszteletet és konzultációt vár

A Magyar Külügyi Intézet (MKI) szerint a svéd NATO-csatlakozás kapcsán Magyarország által megfogalmazott üzenet egyértelmű:

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.