Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 07. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti -illusztráció: mti

Kásler: mindenki éljen az oltás lehetőségével!

Kásler: mindenki éljen az oltás lehetőségével!

Az emberi erőforrások minisztere arra bíztat mindenkit, hogy éljen a koronavírus elleni oltás lehetőségével, ezzel is védve szerettei, barátai, ismerősei és környezete egészségét.

Kásler Miklós szombaton a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt is kérte, "továbbra is maradjunk fegyelmezettek, őrizzük meg az eddig, közösen elért eredményeinket. Fegyelmezettségünkön ugyanis egy, már több országban is tapasztalható, harmadik hullám megelőzése múlik" - fogalmazott.

A miniszter kifejtette: a következő hetekben lesz talán a legnagyobb szükség türelemre és bölcsességre. A szigorú járványügyi korlátozások csaknem három hónapja védik, egyben szorítják szűk keretek közé az életet. Társas lényekként azonban a rendhagyó állapot az idő előrehaladtával mind jobban próbára teszi az embereket - tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az óvatlan, hirtelen nyitást, amelynek veszélyeire most éppen Portugália szolgál intő példával, elemi érdeke Magyarországnak elkerülni.

"A kulcsszavak hazánkban éppen ezért az óvatosság és fokozatosság lesznek" - hívta fel a figyelmet.

"Elkötelezettek vagyunk az élet mielőbbi normalizálása mellett, de ez csak a megfelelő védettség kialakítása és egy kedvező járványügyi helyzet mellett lehetséges. Ebben a folyamatban fontos mérföldkőnek tekinthető, hogy immár zajlik a vakcinára regisztrálók oltása is" - hangsúlyozta Kásler Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.