Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 03. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Katasztrófavédelmi felkészítést kaptak kapuvári pedagógusok

Katasztrófavédelmi felkészítést kaptak kapuvári pedagógusok

Tanultak a tanárok.

A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség általános és középiskolai pedagógusok részére tartott katasztrófavédelmi felkészítést.

A katasztrófavédelem egyik kiemelt és fontos feladatának tekinti a lakosság felkészítését. Aki megismerkedik a környezetében előforduló katasztrófaveszéllyel, elsajátítja az irányadó magatartási szabályokat, valamint megismeri a katasztrófavédelemmel kapcsolatos jogait és kötelességeit, sokkal nagyobb biztonságban tudhatja önmagát és közvetlen környezetét és lehet aktív, cselekvő tagja a társadalomnak egy esetleges veszély vagy katasztrófa idején. Ha ezt a felkészítést a lehető legfiatalabb korban kezdjük el, akkor széles alapokra építkezhetünk. Így az idő előrehaladtával nagyon sok és hasznos tudást tudunk átadni, amely a mindennapi életben, valamint a katasztrófavédelemmel történő együttműködés során is jól alkalmazható.

A kirendeltség ezen elgondolás mentén a felkészítéssel a lakosság azon rétegét célozta meg, akik a szülők után a legkorábban kapcsolatba kerülnek a fiatal korosztállyal, és hosszú ideig érvényesül nevelési-oktatási szándékuk és elképzelésük. Az oktatási-nevelési munkát végző pedagógusok részvételével zajló továbbképzésen a hallgatók megismerkedtek a katasztrófavédelem rendszerével, a katasztrófatípusokkal, a veszélyhelyzetben követendő magatartási szabályokkal, a lakosságfelkészítés, tájékoztatás, riasztás eszközeivel, módszereivel, a veszélyhelyzeti kommunikáció és magatartás szabályaival. Mindezek mellett elsajátították az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismérveit is.

A pedagógusok hasznos ismeretekkel bővülve tértek vissza oktatási intézményükbe, ahol továbbadják megszerzett tudásukat, és teremtenek megfelelő biztonságot kezdetekben szűkebb, majd később tágabb környezetükben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!