Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 03. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Keddtől társasházak napja lesz a katasztrófavédelemnél

Keddtől társasházak napja lesz a katasztrófavédelemnél

A katasztrófavédelem várja a társasházak lakóit.

Az előző évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napja” rendezvénysorozatot. November 5-7 között az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várják a tűzmegelőzési hatósági szakemberek a társasházak lakóit, üzemeltetőit a tűzbiztonsággal kapcsolatos információkkal. A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek részletekbe menő tájékoztatást kapjanak az őket érintő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel növelve a lakóépületek biztonságát.

A katasztrófavédelem egész évben vizsgálja azt, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat. Az ellenőrzésekkel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületekre vonatkozó tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amelyeket állandóan szabadon is kell tartani annak érdekében, hogy a tűzoltók meg tudják közelíteni a beavatkozás helyét.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról és a nyílt láng használatáról is konzultálhatnak a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok és más érdeklődők, hiszen a katasztrófavédelem szakemberei november 5-től 7-ig minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket az ország kirendeltségein.

A katasztrófavédelem és a lakók közös célja az, hogy az anyagi javakban keletkezett tűzkár a lehető legkisebb legyen. Ezt szolgálja az immár hagyományosnak tekinthető programsorozat.

A Rábaközben kapuvári kirendeltségen várják az érdeklődőket::

Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség – Kapuvár, Szent István király út 21.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.