Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 15. 07:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Jó az ipari környezet, a megrendelések száma magasabb a tavalyi évhez képest, ami kedvez a magyar ipari termelés további növekedéséhez

- mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
Lenner Áron Márk úgy fogalmazott: a magyar ipar "jó erőben" van, az idei első nyolc hónapban 6,6 százalékkal nőtt a magyar ipar teljesítménye, ami bőven meghaladja az Európai Unió ipari termelésének 2,8-3 százalékos növekedését.

A helyettes államtitkár szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásai is segíthetik a magyar kis- és közepes vállalkozásokat, főleg a feldolgozóipar területén.

A feldolgozóipar mellett a tradicionális ágazatokban, így például a gépiparban - egyéb ipari és szerszámgyártás területen - kifejezetten nagy potenciál van, a gyógyszeripar regionálisan meghatározó, exportképes termékeket gyárt, valamint európai szinten a magyar vegyipar is jól megállja a helyét.

Lenner Áron Márk úgy vélte, a magyar ipar kifejezetten rugalmas, a magyar vállalkozó innovatív és találékony. A jól teljesítő cégeket főként a finanszírozásban kell segíteni, valamint információkkal abban, hogy hol lehet piacképes a termékük, ahová különféle okok miatt saját erőből addig nem tudtak eljutni.

Címkék: gazdaság, ipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére