Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2015. Október 15. 07:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Jó az ipari környezet, a megrendelések száma magasabb a tavalyi évhez képest, ami kedvez a magyar ipari termelés további növekedéséhez

- mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
Lenner Áron Márk úgy fogalmazott: a magyar ipar "jó erőben" van, az idei első nyolc hónapban 6,6 százalékkal nőtt a magyar ipar teljesítménye, ami bőven meghaladja az Európai Unió ipari termelésének 2,8-3 százalékos növekedését.

A helyettes államtitkár szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásai is segíthetik a magyar kis- és közepes vállalkozásokat, főleg a feldolgozóipar területén.

A feldolgozóipar mellett a tradicionális ágazatokban, így például a gépiparban - egyéb ipari és szerszámgyártás területen - kifejezetten nagy potenciál van, a gyógyszeripar regionálisan meghatározó, exportképes termékeket gyárt, valamint európai szinten a magyar vegyipar is jól megállja a helyét.

Lenner Áron Márk úgy vélte, a magyar ipar kifejezetten rugalmas, a magyar vállalkozó innovatív és találékony. A jól teljesítő cégeket főként a finanszírozásban kell segíteni, valamint információkkal abban, hogy hol lehet piacképes a termékük, ahová különféle okok miatt saját erőből addig nem tudtak eljutni.

Címkék: gazdaság, ipar

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.