Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 20. 19:22, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kedvezményes családi jegyet vezettek be a balatoni hajókon

Kedvezményes családi jegyet vezettek be a balatoni hajókon

Nem emelkednek a jegyárak az idén a balatoni hajókon - ezt a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója jelentette be a szezon első napján. Halmos Gábor arról is beszélt: a cég 22 hajójának felkészítésére összesen 60 millió forintot fordítanak. Megkezdődött a vitorláskikötők újracölöpözése, a több mint 9 millió forintos beruházás pünkösdre fejeződik be.

Ingyenes sétahajózással kezdődött a szezon a Balatonnál. Aki csak tehette, felült az első járatra. Hagyományosan Siófokról Balatonfüredre megy az első hajó a szezonban. Zrínyi Gyula, a Szigliget nevű motoros kapitánya elmondta: kedvez a hajózásnak a mostani magas vízállás.

A balatoni hajózási társaság személyszállító flottája 22 hajóból áll. Fejlesztésükre, karbantartásukra idén összesen 60 millió forintot költenek. Az egyik legnagyobb fejlesztés a Helka nosztalgiahajó felújítása, az új motor a korábbinál jóval kevesebbet fogyaszt - ismertette Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Közben megkezdődött a vitorláskikötők újracölöpözése is. A több mint 9 millió forintos beruházás pünkösdre fejeződik be. Addigra elkészül Balatonboglár, Balatonszemes és Szigliget kikötői fogadóépületeinek energiatakarékos fejlesztése is.

Idén a hajózási társaság nem emelt árakat, sőt bevezették a kedvezményes családi jegyet. Tavaly összesen 600 ezren utaztak a balatoni személyszállító hajókon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal