Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 28. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kedvező hiteleket kapnak a katonák

Kedvező hiteleket kapnak a katonák

Kedvezményes banki szolgáltatásokat kínál a honvédségi dolgozóknak az OTP Bank, bizonyos hitelek esetében például 1 százalékpontos kedvezményt kapnak az alkalmazottak. Ez - mint a tárcavezető kiemelte - rendkívül jelentős, hiszen például egy 10 millió forintos hitel esetében évi 100 ezer forint megtakarítást jelent.

A megállapodást kedden írta alá Hende Csaba honvédelmi miniszter és Kovács Antal, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. Hende Csaba elmondta, hogy a megállapodás értelmében a dolgozók otthonteremtési, kamattámogatott hitelek esetében 1 százalékpontos kedvezményt kapnak. A dolgozók az állami kamattámogatás nélküli, piaci hitelek esetében maximum 3,7 százalékos kamatkedvezményben részesülhetnek. Továbbá a bank egy külön honvédségi lakáslízing-konstrukciót is kidolgozott, amelynél szintén 1 százalékos kamatkedvezményt kínálnak. A bank egyik esetben sem számít fel szerződéskötési díjat.

Az OTP mindemellett a honvédségi alkalmazottak számára 0 forintos számlanyitási díjjal munkáltatói számlacsomagot, továbbá díjmentes pénzügyi tanácsadást, illetve további pénzügyi szolgáltatásokat is rendkívül kedvezményes feltételekkel és soron kívüli ügyintézéssel kínál.

Hende Csaba a legnagyobb hazai bankkal kötött megállapodást egyben a honvédség iránti tisztelet és megbecsülés jeleként értékelte. Kiemelte, hogy a Magyar Honvédség dolgozói - köztük katonák, köztisztviselők és kormánytisztviselők - egyaránt önkéntes alapon élhetnek az OTP Bank által kínált lehetőségekkel.

Kovács Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese közlése szerint roadshow-kat tartanak majd annak érdekében, hogy a honvédségi dolgozókkal részletesen megismertessék a nekik kínált banki termékeket - írta a HVG.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.