Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 14. 20:24, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Kegyelmet kapott a tölgyfa

Kegyelmet kapott a tölgyfa

Kurta-furcsa döntés a faültetésről. Kell-e, lehet-e politikai bosszút állni?

Csorna Város Önkormányzatának képviselő-testülete tegnapi rendkívüli ülésén tárgyalta többek között a demokratikus ellenzéki pártok által a Premontrei parkban ültetett tölgyfa sorsát. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy érthetetlen módon a majálison elültetett fa megmaradásáról a testület hoz döntést.

Háncs Károly és Kiss Ottó képviselők nehezményezték, hogy a FIDESZ képviselőit tették felelőssé, hogy „Miért kell egy faültetésből ilyen cirkuszt csinálni?” Megkérdezték, hogy az SZMSZ hol rendelkezik arról, hogy ezt a kérdést a testületnek kell eldönteni.

Dr Turi György polgármester hivatkozott az előző testületi ülésen tárgyalt temetői fakivágásokra, és arra, hogy 2010 decemberében saját hatáskörben utasította el a Jobbik adventi kereszt állítására vonatkozó kezdeményezését, és emiatt meghurcolták. Úgy gondolja, hogy a park tulajdonosa a képviselő-testület, ezért a fa elfogadásáról is döntsenek ők.

A testület egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy a május elsején ültetetett tölgyfa maradhat a helyén, és nem kell „ visszaállítani az eredeti állapotokat”. Dr. Turi György polgármester így kommentálta a döntést. „ Nagyon köszönöm a józanságot, hogy nem a fán állt politikai…. hogy is mondjam….. negatív hozzáállást a testület.
- Bosszút- segítette ki közbeszólásával Háncs Károly a polgármestert.

Az elsőre örvendetesnek tűnő egyhangú döntéshez kapcsolódva két megjegyzésem lenne. A park tulajdonosa nem a képviselő-testület, ahogy a polgármester mondta, hanem Csorna városa. A képviselő-testület legfeljebb a tulajdonos képviseletét látja el.
A jobboldali képviselők megveregették egymás vállát, hogy mily nagyszerű demokraták is ők, hogy nem egy szegény tölgyfán álltak politikai bosszút. Szavaikból következik, hogy a politikai bosszúállást helyesnek és szükségesnek tartják, de ennek célpontja ne egy tölgyfa legyen. Hát akkor ki? Azok, akik ültették? Miért kívánatos számukra a politikai bosszú, ami alól most mentesítették a tölgyfát, és hogy képzelik a bosszúállás megvalósítását?

Papp József

Címkék: önkormányzat, csorna

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás