Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 18. 13:05, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kemény versenynek nézek elébe

Kemény versenynek nézek elébe

Beszélgetés Füge Krisztián gyorsasági autóversenyzővel, a verseny előtt.

Számomra elég érdekes vonalvezetésű a Pannóniaring. Ezzel te is így vagy?

- A Pannóniaring, egy elég összetett pálya. Sok benne a kanyar és ezek javarészt hosszabb, tempósabb kanyarok. Szerintem ez egy jó pálya tetszik, hogy nagyon kanyargós, ugyan akkor könnyű elváltani az autót mivel sokszor kell kanyarban váltani.

Az új 1.6 sporttal fogsz indulni. Volt-e lehetőséged tesztelni, és ha igen hol és milyen élményekkel gazdagodtál? Az 1.3-as Suzukiban tanultakat mennyire tudod átvinni az 1.6-ba?

- Egész héten van, illetve volt lehetőség tesztelni esténként. Mi már hétfő délután óta itt vagyunk. Mindenképpen rengeteg élményt nyújt, hiszen ez teljesen más, mint az 1.3 Suzuki és másképp kell vezetni. Tapasztalati szempontból sok mindent lehet hasznosítani az 1.3-ból, de mint azt említettem teljesen más a két autó, és lényegében másképp kell vele haladni.

Hátrány-e, hogy az 1.6-os magasabb?

- A magassága inkább furcsa, mint hátrány. Ma például kicsit feljebb állítottuk az ülést, mert nem láttam ki úgy, ahogy szerettem volna. Egész máshogy van kialakítva ez az autó, mint a kistestvére.

Mi a célod, hol szeretnél végezni az új autóddal a Pannóniaringen?

- Szeretnék elől végezni a versenyen, de még jobban meg kell ismerkednem az autóval. Mivel most már együtt megyünk az osztrákokkal, így izgalmasabb lesz a verseny.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.