Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Február 07. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kéménytűz Csornán, viharkárok a megyében, száznyolcvanhét eseményhez vonultak a tűzoltók

Kéménytűz Csornán, viharkárok a megyében, száznyolcvanhét eseményhez vonultak a tűzoltók

Az 5. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten száznyolcvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hét ember sérült meg, két ember pedig életét vesztette.

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy kétszintes társasház tetőszerkezete és a tetőtérben található lakás hétfő hajnalban, Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A győri, a pannonhalmi, a lébényi és a csornai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd megbontották a tetőszerkezetet és kihordták az összeégett berendezési tárgyakat. Az elhúzódó utómunkálatok miatt az egész utcában teljes útzár volt érvényben a nap folyamán. A tűzesetben két ember életét veszítette.

Szén-monoxid érzékelő jelzett egy családi házban hétfőn éjfélkor Rajkán, a Dózsa György utcában. Az épületben egy gázkazán üzemelt, amelyet a tulajdonos a tűzoltó egység kiérkezésére lekapcsolt. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók rekonstruálták az eseményt és méréseikkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki szintén igazolta a szén-monoxid szivárgást. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.

Családi ház kéményében lerakódott korom égett hétfőn reggel Csornán, a Vadász utcában. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, ezután kitárazták a kazánt, majd átvizsgálták és megtisztították az égéstermék-elvezetőt. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.

Öt méter magasan és tíz méter hosszan összehordott fadaralék izzott több ponton egy fatelepen, kedden hajnalban Pinnye külterületén a 85-ös számú főút mentén. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a nagylózsi, a peresztegi és a hegykői önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az egységek erőgép segítségével megbontották a kupacokat és megszüntették az izzást. Ezt követően hőkamerával átvizsgálták a területet, azonban további felhevült részeket nem találtak. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Az erős szél miatt árokba borult egy kisteherautó és vontatmánya szerdán délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 116. kilométerszelvényben Töltéstava térségében. A baleset következtében forgalmi akadály alakult ki. A győri hivatásos tűzoltók daru segítségével kivontatták a szerelvényt az árokból. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy autószállító tréler hátulról belehajtott egy tehergépjárműbe csütörtök délután, az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hegyeshalom térségében. Az autószállító sofőrjét a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálatnak. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Egy hatvan négyzetméteres mezőgazdasági tároló tetőszerkezetének egy része izzott péntek éjszaka Egyeden, a Felsőköz utcában. A csornai hivatásos és a rábacsanaki önkéntes tűzoltók megszüntették az izzást és megbontották a tetőszerkezetet további felhevült részek után kutatva. Az egységek három propán-bután gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. Az eset során nem sérült meg senki.

Február 4-én szombaton, 0 óra és 24 óra között összesen száznégy alkalommal kellett beavatkozniuk a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltóknak a viharos időjárás miatt. A beavatkozások közül hetvenöt esetben fa kidőléshez, húsz esetben épületkárokhoz, míg további öt esetben magasban lógó tárgyakhoz riasztották a tűzoltókat.

Két nyerges vontató ütközött szombaton délelőtt az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon. Az egyik kamion az ütközés következtében az árokba borult, míg a másik jármű a leállósávon állt meg. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét kamiont. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy családi ház kéményében lerakódott korom égett vasárnap kora este Sopronban, a Virág utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a tüzet, majd kitárazták a kazánt és hőkamerával átvizsgálták az égéstermék-elvezetőt. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült senki. v

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Céljai megvalósításához támogatókat keres a FussRábaköz csoport

Felhívás csornai és rábaközi vállalkozókhoz, magánszemélyekhez.

2024. Május 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 30. 09:00, csütörtök | Helyi

Foci EB a Szuperinfóban is

A jövő héten foci EB melléklet: teljes menetrend, kitölthető táblázat a Szuperinfóban!

2024. Május 29. 16:00, szerda | Helyi

Rákosi vipera telepítés a nemzeti parkban

Rákosi Vipera Védelmi Program