Városlista
2019. szeptember 24, kedd - Gellért

Hírek

2018. Október 11. 14:52, csütörtök | PR

Kényelmes, könnyű, sportos - az ideális gyerek dzseki

Kényelmes, könnyű, sportos - az ideális gyerek dzseki

Egyszerre legyen csinos, divatos, mint egy női dzseki, ugyanakkor kedvére mozoghasson benne tulajdonosa, és megóvjon a zord időjárástól is - egy lányka kabátnak igazán multifunkcionálisnak kell lennie.

Lehetőleg tartsa magán akkor is, ha nem látjuk

A kislányok nem ismernek tréfát abban, hogy már háromévesen szeretnek jól kinézni, és örömmel veszik, ha olyat hordhatnak, mint az anyukájuk, később pedig mint a többi lány - azaz nem vesznek fel bármit. A szülők persze tudják, hogy a legfontosabb az lenne, hogy a csemete nem fázzon meg, és ne ázzon el.
Azt várjuk el, hogyha a gyerek kimelegszik, ne izzadjon bele a kabátba; valamint ne legyen olyan melege benne, hogy ledobja az első adandó alkalommal az ovi vagy suli udvaron.

Mit tehetünk, hogy megtaláljuk álmaink dzsekijét? A legoptimálisabb forrás egy színvonalas webshop, ahol rengeteg márka megtalálható és hatalmas a választék.
Amit érdemes elkerülni, hogy a fast fashion divatházak gyerek osztályáról válasszunk. Itt ugyanis nagyon trendi és látványos kabátokat találunk, amelyek azonban többségében csak össze vannak fércelve.Nem nehéz olyan esőkabátot találni egy menő hangzású és olcsó márkánál, amelyik csak ‘látvány-esőkabát’, valójában a varrásnál és anyagában is átengedi a vizet.

Inkább a nagyobbat válasszuk

Nem biztos, hogy párezer forintért meg fogjuk találni a multifunkcionális átmeneti kabátot. Inkább áldozzunk egy kicsit többet, de legyen jól összerakva a kabát. Ha egy kicsit nagyobbat veszünk, akkor már két (netán három) évszakot eltölthet a tulajdonosa a dzsekiben, így már sokkal jobb az ár-érték arány - amíg a gyerekkel növő ruhák el nem érhetőek lesznek.
Elengedhetetlen egy jó kabátnál a cipzáros zseb, valamint a kapucni. Ideális, ha van egy zseb, amin nincs horzsolós cipzár, és a gyerek beledughatja a kezét, ha fázik; valamint van olyan további cipzáros zseb is, ahová a ‘kincsek’ eldughatóak.
A fényvisszaverő felület kitűnő megoldás, sötétben így sokkal nagyobb biztonságban van kislányunk.
Léteznek azonban olyan funkciók, amelyekre igazából feleslegesen költünk. A kifordítható, két oldalról is használható dzsekik némileg értelmetlenek ebben az életkorban.
Kár arra költeni, hogy úgy nézzen ki a kislányunk, mintha két dzsekije is lenne, mikor egy van, hiszen mivel ő nem a Szex és New York szereplője, vélhetőleg senki nem fogja számon kérni rajta, miért hordja ugyanazt napról napra. Igaz, az vicces, hogy kifordítható a dzseki, de nyugodtan elhagyható ez a megoldás.
Ugyanígy nem sok értelme van a lecipzározható vagy lecsatolható kapucninak sem, hiszen nem sok vizet zavar ez a kiegészítő.

Mászókázni is lehessen benne

Nyolc-kilenc év alatti kislányoknak, akik még a játszótéren kúsznak-másznak, egy rövidebb dzseki az ideális. A nagyon vékony és érzékeny anyagok nem valók mindennapi használatra. A nagyobbaknak tökéletes megoldás egy parka, ami egy kicsit hosszabb, csajosabb, ám szabad mozgást tesz lehetővé.
Hidegebb időre ideálisak a softshell dzsekik. Ugyan nem kimondottan olcsók, de könnyűek és akár sportoláshoz is megfelelnek. Mivel minél többet vannak a gyerekek szabad levegőn rossz időben is, annál egészségesebbek, ezért érdemes sportos kabátot vásárolni november-decemberre is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 27. 16:00, kedd | PR

Milyen karbantartást igényel egy medence?

Szükség van a medencék otthoni víztisztítására is ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhető legyen a víz tisztasága.

2019. Augusztus 27. 09:00, kedd | PR

Vidd be a konyhádba az ősz ízeit!

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de ha őszinték akarunk lenni, mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön az ősz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.