Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2018. Október 11. 14:52, csütörtök | PR

Kényelmes, könnyű, sportos - az ideális gyerek dzseki

Kényelmes, könnyű, sportos - az ideális gyerek dzseki

Egyszerre legyen csinos, divatos, mint egy női dzseki, ugyanakkor kedvére mozoghasson benne tulajdonosa, és megóvjon a zord időjárástól is - egy lányka kabátnak igazán multifunkcionálisnak kell lennie.

Lehetőleg tartsa magán akkor is, ha nem látjuk

A kislányok nem ismernek tréfát abban, hogy már háromévesen szeretnek jól kinézni, és örömmel veszik, ha olyat hordhatnak, mint az anyukájuk, később pedig mint a többi lány - azaz nem vesznek fel bármit. A szülők persze tudják, hogy a legfontosabb az lenne, hogy a csemete nem fázzon meg, és ne ázzon el.
Azt várjuk el, hogyha a gyerek kimelegszik, ne izzadjon bele a kabátba; valamint ne legyen olyan melege benne, hogy ledobja az első adandó alkalommal az ovi vagy suli udvaron.

Mit tehetünk, hogy megtaláljuk álmaink dzsekijét? A legoptimálisabb forrás egy színvonalas webshop, ahol rengeteg márka megtalálható és hatalmas a választék.
Amit érdemes elkerülni, hogy a fast fashion divatházak gyerek osztályáról válasszunk. Itt ugyanis nagyon trendi és látványos kabátokat találunk, amelyek azonban többségében csak össze vannak fércelve.Nem nehéz olyan esőkabátot találni egy menő hangzású és olcsó márkánál, amelyik csak ‘látvány-esőkabát’, valójában a varrásnál és anyagában is átengedi a vizet.

Inkább a nagyobbat válasszuk

Nem biztos, hogy párezer forintért meg fogjuk találni a multifunkcionális átmeneti kabátot. Inkább áldozzunk egy kicsit többet, de legyen jól összerakva a kabát. Ha egy kicsit nagyobbat veszünk, akkor már két (netán három) évszakot eltölthet a tulajdonosa a dzsekiben, így már sokkal jobb az ár-érték arány - amíg a gyerekkel növő ruhák el nem érhetőek lesznek.
Elengedhetetlen egy jó kabátnál a cipzáros zseb, valamint a kapucni. Ideális, ha van egy zseb, amin nincs horzsolós cipzár, és a gyerek beledughatja a kezét, ha fázik; valamint van olyan további cipzáros zseb is, ahová a ‘kincsek’ eldughatóak.
A fényvisszaverő felület kitűnő megoldás, sötétben így sokkal nagyobb biztonságban van kislányunk.
Léteznek azonban olyan funkciók, amelyekre igazából feleslegesen költünk. A kifordítható, két oldalról is használható dzsekik némileg értelmetlenek ebben az életkorban.
Kár arra költeni, hogy úgy nézzen ki a kislányunk, mintha két dzsekije is lenne, mikor egy van, hiszen mivel ő nem a Szex és New York szereplője, vélhetőleg senki nem fogja számon kérni rajta, miért hordja ugyanazt napról napra. Igaz, az vicces, hogy kifordítható a dzseki, de nyugodtan elhagyható ez a megoldás.
Ugyanígy nem sok értelme van a lecipzározható vagy lecsatolható kapucninak sem, hiszen nem sok vizet zavar ez a kiegészítő.

Mászókázni is lehessen benne

Nyolc-kilenc év alatti kislányoknak, akik még a játszótéren kúsznak-másznak, egy rövidebb dzseki az ideális. A nagyon vékony és érzékeny anyagok nem valók mindennapi használatra. A nagyobbaknak tökéletes megoldás egy parka, ami egy kicsit hosszabb, csajosabb, ám szabad mozgást tesz lehetővé.
Hidegebb időre ideálisak a softshell dzsekik. Ugyan nem kimondottan olcsók, de könnyűek és akár sportoláshoz is megfelelnek. Mivel minél többet vannak a gyerekek szabad levegőn rossz időben is, annál egészségesebbek, ezért érdemes sportos kabátot vásárolni november-decemberre is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 14. 10:08, kedd | PR

Elengedhetetlen konyhai eszköz: a botmixer

Számos olyan konyhai berendezés létezik, amely a háziasszonyok és főzni szerető férfiak részére is elengedhetetlen kiegészítőnek számít.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 19. 19:34, csütörtök | PR

Amit az Ardbeg whisky történetéről és gyártásáról tudni érdemes

Az Islay-sziget több neves whisky gyártó üzem otthonául is szolgál, köztük pedig egyértelműen a magasabbra taksált üzemekhez tartozik az Ardbeg.