Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 11. 14:52, csütörtök | PR

Kényelmes, könnyű, sportos - az ideális gyerek dzseki

Kényelmes, könnyű, sportos - az ideális gyerek dzseki

Egyszerre legyen csinos, divatos, mint egy női dzseki, ugyanakkor kedvére mozoghasson benne tulajdonosa, és megóvjon a zord időjárástól is - egy lányka kabátnak igazán multifunkcionálisnak kell lennie.

Lehetőleg tartsa magán akkor is, ha nem látjuk

A kislányok nem ismernek tréfát abban, hogy már háromévesen szeretnek jól kinézni, és örömmel veszik, ha olyat hordhatnak, mint az anyukájuk, később pedig mint a többi lány - azaz nem vesznek fel bármit. A szülők persze tudják, hogy a legfontosabb az lenne, hogy a csemete nem fázzon meg, és ne ázzon el.
Azt várjuk el, hogyha a gyerek kimelegszik, ne izzadjon bele a kabátba; valamint ne legyen olyan melege benne, hogy ledobja az első adandó alkalommal az ovi vagy suli udvaron.

Mit tehetünk, hogy megtaláljuk álmaink dzsekijét? A legoptimálisabb forrás egy színvonalas webshop, ahol rengeteg márka megtalálható és hatalmas a választék.
Amit érdemes elkerülni, hogy a fast fashion divatházak gyerek osztályáról válasszunk. Itt ugyanis nagyon trendi és látványos kabátokat találunk, amelyek azonban többségében csak össze vannak fércelve.Nem nehéz olyan esőkabátot találni egy menő hangzású és olcsó márkánál, amelyik csak ‘látvány-esőkabát’, valójában a varrásnál és anyagában is átengedi a vizet.

Inkább a nagyobbat válasszuk

Nem biztos, hogy párezer forintért meg fogjuk találni a multifunkcionális átmeneti kabátot. Inkább áldozzunk egy kicsit többet, de legyen jól összerakva a kabát. Ha egy kicsit nagyobbat veszünk, akkor már két (netán három) évszakot eltölthet a tulajdonosa a dzsekiben, így már sokkal jobb az ár-érték arány - amíg a gyerekkel növő ruhák el nem érhetőek lesznek.
Elengedhetetlen egy jó kabátnál a cipzáros zseb, valamint a kapucni. Ideális, ha van egy zseb, amin nincs horzsolós cipzár, és a gyerek beledughatja a kezét, ha fázik; valamint van olyan további cipzáros zseb is, ahová a ‘kincsek’ eldughatóak.
A fényvisszaverő felület kitűnő megoldás, sötétben így sokkal nagyobb biztonságban van kislányunk.
Léteznek azonban olyan funkciók, amelyekre igazából feleslegesen költünk. A kifordítható, két oldalról is használható dzsekik némileg értelmetlenek ebben az életkorban.
Kár arra költeni, hogy úgy nézzen ki a kislányunk, mintha két dzsekije is lenne, mikor egy van, hiszen mivel ő nem a Szex és New York szereplője, vélhetőleg senki nem fogja számon kérni rajta, miért hordja ugyanazt napról napra. Igaz, az vicces, hogy kifordítható a dzseki, de nyugodtan elhagyható ez a megoldás.
Ugyanígy nem sok értelme van a lecipzározható vagy lecsatolható kapucninak sem, hiszen nem sok vizet zavar ez a kiegészítő.

Mászókázni is lehessen benne

Nyolc-kilenc év alatti kislányoknak, akik még a játszótéren kúsznak-másznak, egy rövidebb dzseki az ideális. A nagyon vékony és érzékeny anyagok nem valók mindennapi használatra. A nagyobbaknak tökéletes megoldás egy parka, ami egy kicsit hosszabb, csajosabb, ám szabad mozgást tesz lehetővé.
Hidegebb időre ideálisak a softshell dzsekik. Ugyan nem kimondottan olcsók, de könnyűek és akár sportoláshoz is megfelelnek. Mivel minél többet vannak a gyerekek szabad levegőn rossz időben is, annál egészségesebbek, ezért érdemes sportos kabátot vásárolni november-decemberre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?