Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 29. 19:05, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Képviselő-testületi ülés volt Csornán

Képviselő-testületi ülés volt Csornán

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2013. november 25-i üléséről.

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a GoodMills Magyarország Malomipari Zrt. működéséről szóló tájékoztatót. A komáromi székhelyű részvénytársaság Magyarország piacvezető őrlemény forgalmazója, a csornai malom tulajdonosa. A tájékoztató szerint a 450 tonna /nap kapacitású, 32 főt foglalkoztató malom kizárólag ipari felhasználóknak szállít termékeket. A képviselő-testület a tájékoztatót tudomásul vette, egyben további sikereket kívánt a gazdasági társaságnak.

Másodikként tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a város településszerkezeti tervének módosítására, valamint Csorna város külterületének övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló 12/2002. (V. 31.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A módosítást a 0262/21. hrsz-ú területen tervezett homokbánya létesítése indokolta.

Harmadik napirendi pontban tárgyalta a testület a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 27/2013. (X. 29.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó javaslatot.

A módosítás oka, a lefolytatott beszerzési eljárás alapján a 2014. évi közszolgáltatási díjak megállapítása, amelyek egyébként megegyeznek a jelenlegi díjakkal. A közszolgáltatást továbbra is Nekuti Zoltán vállalkozó látja el a városban.

Negyedik napirendi pont keretében a Csorna városnév használatát engedélyezte a testület a Csorna és Térsége Önkéntes Mentő Egyesület kérelmére. Az egyesület célja korszerű mentéstechnikai eszközök, műszerek beszerzése, aktív részvétel a Csorna város és környéke rendezvényein, a csornai mentőellátásban résztvevők szakmai fejlődésének elősegítése.

Ötödikként módosította a testület a mentőalapítvány támogatásáról szóló korábbi döntését. A képviselő-testület még október havi ülésén döntött a csornai mentőállomás légzésfigyelő készülékkel való felszerelésének támogatásáról 150.000 Ft összegben, de a támogatási cél időközben megvalósult. A képviselő-testület ezért korábbi határozatát módosítva, úgy döntött, hogy a Csornai Mentőállomás felújításához kapcsolódó berendezési tárgyak és eszközök vásárlását támogatja.

Hatodik napirendi pontban kötelezettségvállalásra jogosult személyek kijelöléséről döntött a testület. A kötelezettségvállalási jogosítványokkal jelenleg is rendelkező alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal aljegyzője és osztályvezetője képviselő-testület általi kijelölést jogszabály rendelkezése írta elő.

Hetedik napirendi pontban tárgyalta a testület a jelzőlámpás forgalomirányító berendezések üzemeltetéséhez és fenntartásához szükséges pénzügyi fedezet biztosításáról szóló előterjesztést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csorna város jelzőlámpás forgalomirányító berendezéseinek üzemeltetéséhez és fenntartásához való hozzájárulás tárgyában megállapodást kötését kezdeményezte az önkormányzattal. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a megállapodás kötését nem támogatja, továbbá megbízta a polgármestert a jelzőlámpák költségeire vonatkozó adatok beszerzésével.

Ezt követően tárgyalta a testület a biogáz projekt előkészítésével kapcsolatos döntés meghozatalára vonatkozó javaslatot. A biogáz projekt előkészítő munkálataira 2013. április 10. napján az önkormányzat és a VILL-KORR Kft. megbízási szerződést kötött a Sokoró Natúrzóna Innovációs és Fenntartható Projektfejlesztő Nonprofit Kft.-vel. A megbízott azonban a határidőre nem teljesítette a szerződésben vállalt feladatait, ezért a képviselő-testület a megbízási szerződés rendkívüli felmondásával egyetértett.

Megtárgyalta és módosította a testület a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 32/2004. (IV. 26.) önkormányzati rendeletet a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény fogalommódosítása miatt.

Döntött a képviselő-testület:

- a Gy-M-S Megyei Szakképzés-szervezési Társulás által megvalósított TIOP-3.1.1-09/1-2009-0016 pályázat önrészének módosításáról,

- a beiskolázási körzethatárok véleményezéséről,

- a fogorvosi feladatok ellátására megállapodás kötéséről.

Zárt ülésen tárgyalta és bírálta el a képviselő-testület a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójára beérkezett pályázatokat

Csorna, 2013. november 26.

Dr. Horváth Etelka

jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 16:00, szombat | Helyi

Emlékezzünk és emlékeztessünk

Pályázati felhívás a magyarországi holokauszt 80. évfordulójának alkalmából.

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.