Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2022. Június 28. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpáros baleset Kapuváron

Kerékpáros baleset Kapuváron

A rendőrség újra felhívja a figyelmet a kerékpáros és motoros balesetek megelőzésére.

Egy 69 éves kapuvári férfi néhánynapja személygépkocsival közlekedett Kapuváron, a József Attila utcában. Útja során a Szent István király utca kereszteződésébe – az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére – úgy hajtott be, hogy nem biztosított áthaladási elsőbbséget a neki jobbról érkező kerékpáros hölgynek. Az ütközés elkerülése érdekében a biciklis a kormányt elrántotta, amelynek következtében elesett. A baleset során a 77 éves vitnyédi asszony megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a kerékpáros- és motorosbalesetek megelőzése érdekében a közlekedők figyelmét az alábbiakra hívja fel:

Közlekedjenek fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
Az egymás melletti motorozás, kerékpározás semmilyen körülmények között nem ajánlott, mivel nem biztosít elég helyet a manőverezésre.
A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, kerékpározni hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
Fontos, hogy a motorosok és biciklisek úgy közlekedjenek, hogy folyamatosan jól láthatók legyenek az autók visszapillantó tükreiben, ne a holtterükben vezessenek!
Használjanak megfelelő védőfelszerelést! Az élénk színű fejvédő, motoros- és biciklisruha nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a kétkerekűvel közlekedőt a többi sofőr számára, de egy esetleges balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
Csak felkészülten, felkészített motorral, kerékpárral induljon útnak!

Az autósok:
Útjuk során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre!
Vezessenek türelmesen, toleránsan, az „Elsőbbségadás kötelező”, illetve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblák szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is kivétel nélkül tartsák be!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 17:00, szombat | Helyi

Túzok madár nászát láttad -e már? Ha még nem láttad, akkor ezt látnod kell!

Tislér Diána ÖKOtúrái a Fertő-tájon.

2023. Március 25. 10:00, szombat | Helyi

Már most érdemes május végére beírni a naptárba!

Családdal, barátokkal, egyénileg, gyalogosan, lóháton, kerékpárral, kutyát sétáltatva, csak élő erővel!

2023. Március 24. 16:00, péntek | Helyi

52 éves film segítségével utazhatunk a Hanyi kisvonattal

A múltunk fekete fehérben.

2023. Március 24. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?