Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Június 07. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Fertőd Eszterházy-kastély

Kert és madárhangok a zenében

Kert és madárhangok a zenében

Zenetörténeti előadás az Eszterházy-kastély kertjében.

A „Légy ott a kertben" programsorozat részeként megrendezett Kert és madárhangok a zenében című könnyed, szórakoztató előadásában Mona Dániel rendhagyó perspektívákból és példákon keresztül mutatta be a klasszikus zene és a kertek, madarak kapcsolatát.

„A természet és a zene megszámlálhatatlan ponton kapcsolódik. Az ősembertől a reneszánsz szerzőkön át a jazz-zenészekig mindenki inspirálódott és inspirálódik a természetből. Ezeket a fantasztikus zenéket pedig egy olyan festői kertben hallgatni, mint az Eszterházy-kastély parkja, külön élmény. Remélem, a történeteimmel sikerült hozzáadni valamit a természet és a komponisták hangjaihoz.” – mondta el Monda Dániel az előadáson.

A zenetörténész előadásából megtudhatták a résztvevők, hogy milyen kapcsolódási pontjai, fúziói vannak a természetnek és a zenének, például hogyan jelennek meg a természeti hangok reneszánsz kórusművekben, vagy a madárhangok miként vannak jelen Vivaldi, vagy Beethoven műveiben. A közönséget különösen Mussorgsky Egy kiállítás képei madárhangjai és Beethoven Pastoral darabja nyűgözte le. Klasszikus művek mellett felcsendültek törzsi táncok, ritmusok, de még az ismert musicalból, a Mary Poppinsból is hallhattak egy rövid részletet az érdeklődők, jó példának ember és madár közös duettjére.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 16:00, szombat | Helyi

Gyógyító ételek

Ismeretterjesztő előadás, ételkóstolás és vásár.

2023. Szeptember 30. 13:00, szombat | Helyi

40. születésnapját ünnepelte a Castrum SC Kapuváron

Szamuráj kardokat kaptak ajándékba az egyesület európa bajnoki érmes versenyzői.

2023. Szeptember 30. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Minden nap más program

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!